Svet
20405 ogledov

Lukašenko potolažil Putina, čigar noge so spet trzale

Vladimir Putin in Aleksander Lukašenko Epa
Potem ko moški zaradi delne mobilizacije množično bežijo iz Rusije, je na srečanju beloruskega in ruskega predsednika Aleksander Lukašenko dal nasvet Vladimirju Putinu.

"Pusti jim, da zbežijo. Nikoli se nisem obremenjeval s tem. Zdaj prosijo, da bi se lahko vrnili. Moraš se le odločiti, kaj boš storil z njimi," je na srečanju v Sočiju Vladimirju Putinu dejal beloruski predsednik Aleksander Lukašenko. "In hvala bogu, mogoče. Imamo kriterij, ki pokaže na to, kdo je kdo. In s tem ni nič narobe. Rusija ima 25 milijonov rezervistov. Pustite tem 30.000-50.000, da zbežijo. Če bi ostali v Rusiji, bi to bili naši ljudje? Naj zbežijo," je še dodal Lukašenko, ki očitno ni najbolje seznanjen s pravim številom ruskih moških, ki so zapustili državo, saj je ta po poročanju nekaterih medijev bistveno višja. 

Volodomir Zelenski in Roman Glomba Svet Zelenski odlikoval 19-letnika, Putin razmišlja o zaprtju mej

 "Zahodu sem že trikrat povedal, da je njihova prihodnost z nami, z Rusijo, kjer imajo vse, kar potrebujejo. In tudi oni imajo nekaj, kar mi lahko kupujemo. Preprosto moraš sprejeti odgovorne odločitve," je, ko je beseda nanesla na sankcije Evrope, še poudaril beloruski predsednik. 

Spomnimo: po Putinovem ukazu delne mobilizacije je državo množično začelo zapuščati na tisoče moških. Letalske karte v države, v katere se da vstopiti brez vizuma, so bile v hipu razprodane, cene pa so skočile v nebo. Ruska zvezna varnostna služba je po podatkih "Novaje Gazete" zabeležila kar 261.000 odhodov moških iz države v pičlih štirih dneh po zaukazani delni mobilizaciji. Putin, tako viri blizu ruskih oblasti, tako celo razmišlja o tem, da bi moškim, ki so na seznamu rezervistov, prepovedal izseljevanje iz države.

Ruski vojak na fronti Beg iz Rusije Svet Enosmerne vozovnice razprodane: "Nočemo biti topovska hrana" Rusija vojaška vaja Svet Toliko prostovoljcev se je odzvalo Putinovemu klicu Referendum Ukrajina video Svet Demokracija po Putinovo: Tako morajo glasovati na referendumu

Sicer pa je nov Putinov javni nastop znova obudil govorice o domnevno ne najboljšem zdravstvenem stanju ruskega predsednika, o katerem se že kar nekaj časa ugiba. Tudi tokrat so se mu noge nenadzarovano premikale, zgovoren pa je tudi posnetek, kako se je Putin usedel na stol. Presodite sami ... 

1/3
Epa
Komentarjev 27
  • jozicamurn 12:11 27.september 2022.

    Belorusija = Rusija in to tista tradicionalno "bela", za razliko od tistega kar pošiljajo npr. američani na prvo bojno linijo braniti interese multikorporacij in tisto belo kar dajejo zelenskemu.

  • Kmodri 17:59 26.september 2022.

    Nasvet Lukašenka Putinu je zlata vreden. Bravo Lukašenko!

  • Kmodri 17:20 26.september 2022.

    Nedvomno Parkinsonova bolezen. Že obrazna mimika izdaja, da ima hude nevrološke težave. Od tod tudi blazni cilji po restavraciji imperija carske Rusije in obnoviti veličino nekdanje Sovjetske zveze. Žal je zelo bolan. Upam, da bo dočakal sojenje pred Mednarodnim kazenskim ...prikaži več sodiščem in mu zato želim veliko zdravja. Verjetno ga bodo prej lastni likvidirali ali pa bo končal kot Hitler.