Svet
8757 ogledov

Lavrov v New Yorku udrihal po Zahodu: "Ni jih sram!"

Sergej Lavrov ZN Epa
Ruski zunanji minister je odgovarjal na očitke in kritiziral stališča zahodnih držav.

Sergej Lavrov je v sobotnem nastopu na splošnem zasedanju Generalne skupščine ZN kritiziral Zahod in dejal, da želijo ZDA z zaveznicami uničiti Rusijo. Referendume o priključitvi Rusiji, ki potekajo na okupiranih ozemljih v Ukrajini, je branil, češ da Rusi tam živijo že stoletja.

Uradna rusofobija na Zahodu je neverjetna, celo groteskna, je dejal Lavrov. "Ne le, da jih ni sram razlagati, da želijo vojaško poraziti našo državo, razlagajo celo, da bodo uničili in zlomili Rusijo," je dejal.

atomska bomba eksplozija Apokalipsa Svet Toliko jedrskih konic imata Rusija in Nato

Zatrdil je, da skušajo ZDA ves svet spremeniti v svoje dvorišče, poročajo tuje tiskovne agencije. Na novinarski konferenci po nastopu je Lavrov še dejal, da EU postaja "avtoritarna, diktatorska entiteta".

Sergej Lavrov ZN | Avtor: Epa Epa

Glede referendumov na zasedenih ozemljih v Ukrajini, ki so se začeli v petek in bodo trajali do torka, je Lavrov dejal, da ljudje zase želijo ozemlje, kjer so njihovi predniki živeli že stoletja. Dejal je, da bo Rusija spoštovala njihovo voljo, medtem ko je Zahod jezen.

V odgovoru na novinarsko vprašanje o ruski uporabi jedrskega orožja je bil Lavrov precej ohlapen. "Imamo doktrino jedrske varnosti, ki je javen dokument. V njem so navedeni primeri, ko se jedrsko orožje lahko uporabi," je dejal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Vladimir Putin Vmešavanje Svet Putinu je prekipelo, nagnal najvišjega generala

Kitajski zunanji minister Wang Yi je v soboto v svojem nagovoru svetovnim voditeljem na zasedanju ZN pozval Rusijo in Ukrajino, naj ne dopustita, da se "posledice njune vojne razširijo", ob tem pa pozval k diplomatski rešitvi konflikta, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Komentarjev 134
  • jozicamurn 15:39 27.september 2022.

    Zahoda že po 2. svetovni vojni ni sram tega koliko vojnih zločinov in s kakšno koruptivno politiko na podlagi nasilništva so izsiljevali manjše države, da lobirajo v njihovem interesu in se obnašajo kot kolonija kateri narekujejo tempo življenja, vse zaradi ...prikaži več biznisa z vojno industrijo, nafto, plinom in zaslužka farmacevtske industrije/zavarovalnic/bank. Toliko nedolžnih ljudi po svetu so ubili in še vedno niso ne ZDA ne Velika Britanija ne Izrael banani iz FIFA, UEFA, ... samo "Rusi" so problem?

  • Jernej65 23:03 25.september 2022.

    Lavrov je imel žolčni izliv, saj so ga zapustili skoraj vsi zavezniki. Od napada na Ukrajino podpora ruskih zaveznikov vstrajno pada. Rožljanje z jederskim orožjem niti malo ni všeč Kitajski, Indiji, Mehiki in še komu. Radiacija je hudič, ne pozna ...prikaži več meja. Na začetku so še upali, da bo Rusija v tej vojni hitro zmagala. Putinu so na tihem dali 2 do 3 mesece časa, da to doseže z konvencionalnim orožjem. Rusija jih je razočarala in se razgalila pred njimi, kot eno veliko staro, onemoglo kljuse.

  • jakec1575 19:27 25.september 2022.

    Putofile vabim, da nadomestijo tega bolehnega ruskega kirurga https://www.index.hr/vijesti/clanak/ruskinja-u-vojsku-je-pozvan-i-moj-otac-ima-rak-koze-lose-vidi-ne-cuje-dobro/2397898.aspx

Sorodne novice