Šport > Nogomet
15670 ogledov

To je sporočilo, ki ga Zelenski pošilja Čeferinu

Aleksander Čeferin Profimedia
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski se je javno zahvalil slovenskemu funkcionarju na čelu Uefe.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski se je predsedniku Uefe Aleksandru Čeferinu v nedavnem telefonskem pogovoru zahvalil za podporo, ki jo Evropska nogometna zveza namenja ukrajinskemu nogometu.

Razkril pa je tudi, da se je s Čeferinom pogovarjal o morebitni pomoči pri izpustitvi ukrajinskih športnikov, ki so jih zajele ruske sile.

Kot je zapisano na spletni strani Ukrajinske nogometne zveze, se je Zelenski zahvalil Čeferinu za "vso podporo ukrajinskim športnikom in in neomajno brezkompromisno držo Uefe, pa tudi za ponoven zagon ukrajinske nogometne lige."

Volodimir Zelenski | Avtor: Epa Epa

Predsednika Ukrajine in Uefe pa sta se pogovarjala tudi o možni pomoči Uefe za izpustitev zajetih ukrajinskih športnikov, tudi z javno podporo te nedvomno najmočnejše evropske panožne športne zveze.

Zelenski je ob tej priložnosti še enkrat podprl tudi nasprotovanje Čeferina in Uefe ustanovitvi tako imenovane superlige, saj ukrajinski predsednik ocenjuje, da je nogomet veliko več kot privilegij in denar posameznih deležnikov v tem športu.

Uefa je zaradi ruske agresije na Ukrajino vse ruske klube in reprezentance izključila iz svojih tekmovanj. Obenem je konec avgusta v Ukrajini vnovič zaživelo nogometno prvenstvo, ki v vojnih časih obljublja vsaj delček normalnega vsakdana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice