Šport > Nogomet
24128 ogledov

Čeferin z najhujšo možno zaušnico Rusiji

Aleksander Čeferin Profimedia
Rusije ne bo v žrebu niti za nogometno EP 2024.

Rusija ne bo sodelovala v žrebu kvalifikacijskih skupin za nogometno evropsko prvenstvo leta 2024. Novico sta danes potrdili tako evropska krovna zveza Uefa kot ruska nogometna zveza RFS, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Žreb skupin za kvalifikacije bo 9. oktobra v Frankfurtu.

Kot je sporočila RFS, je odločitev, da Rusije ne bo v žrebu, posledica prepovedi nastopanja za vse ruske klube in reprezentance pod okriljem krovne zveze Uefe. Slednja je to sankcijo izrekla po ruskem vojaškem napadu na Ukrajino, Rusija se je nanjo neuspešno pritožila na športnem razsodišču Cas v Lozani.

Nemčija kot prirediteljica Eura 2024 je sicer prejšnji teden zahtevala, da Uefa prepove nastope tudi Belorusiji zaradi sodelovanja in pomoči Rusiji v vojni, a se krovna zveza za to ni odločila.

Rusija : Slovenija | Avtor: Profimedia Profimedia

Uefa pa je danes pojasnila, da prepoved za ruske klube in reprezentance še vedno velja, kar je potrdil tudi Cas, zato Rusije ne bo v žrebu predtekmovalnih skupin za naslednje EP.

Na EP je že uvrščena Nemčija kot gostiteljica, za nastop pa se bo potegovalo še 53 članic Uefe. V kvalifikacijah jih bodo z žrebom razdelili na deset skupin, v sedmih bo po pet ekip, v treh pa po šest.

Zmagovalke desetih skupin in deset drugouvrščenih si bo neposredno zagotovilo nastop na Euru 2024, preostale tri vozovnice pa bodo na voljo v dodatnih kvalifikacijah marca 2024. Pred žrebom bodo sodelujoče ekipe razdelili v sedem kakovostnih bobnov glede na stanje na lestvici lige narodov 2022/23.

Komentarjev 17
  • ico8 19:46 21.september 2022.

    Cefota za precednika, hihihi! Pa bi, pa nebi, pa spet bi, pa spet nebi, jaaaoooo, rdecegatniki ne vedo vec, a bi bili zanj ali proti njemu. Kakorkoli, pri cefotu so zmagali milijoni in ne Eviva comunismo, nje!??? Sicer pa, babuske ...prikaži več so na tleh, sedaj pa udri po siromaku! Tako je prav!!!

  • mph2 13:59 21.september 2022.

    Sramota od sramote.

  • jozicamurn 11:18 21.september 2022.

    Čeferin je v tem pogledu po ameriško rečeno useful tool, njegova funkcija je samo to, da dela tako kot druge zahodne bolane velesile želijo in nič drugega.