Šport > Nogomet
4141 ogledov

To je skupina smrti, v Zagreb prihaja ta velikan

Žreb Lige prvakov za sezono 2022/23 Epa
Uefa je v Istanbulu pripravila žreb Lige prvakov, ki je določil osem skupin s štirimi ekipami. Za skupino smrti bi lahko označili skupino C, kjer so se zbrala naslednja ugledna imena evropskega nogometa: Bayern, Barcelona, Inter in Viktoria Plzen. Za najboljšega trenerja pretekle sezone je bil izbran trener Reala Carlo Ancelotti.

Usoda je hotela, da se bosta v skupini C srečala Barcelona in Bayern, kar pomeni, da se bo Robert Lewandowski, zdaj napadalec katalonskega ponosa, po dolgi prestopni sagi dvakrat pomeril z nekdanjo ekipo. V skupini C bo sodeloval tudi slovenski vratar Samir Handanović (Inter), preostali član skupine smrti je še češki predstavnik Viktoria Plzen. 

Poleg skupine smrti, tj. skupine C, gre izpostaviti tudi skupino H, kjer se bodo za napredovanje v izločilne boje pomerili PSG, Juventus, Benfica in Maccabi Haifa. 

RB Leipzig z nekdanjim slovenskim reprezentantom Kevinom Kamplom, bo nastopal v skupini F skupaj z branilcem naslova Real Madridom, Šahtarjem iz Donecka in Celticom. 

Atletico Madrid z Janom Oblakom ob tekmoval v skupini B, skupaj z Ajaxom, Bayerjem in Club Bruggom.

V Zagreb – v tej sezoni bo v Ligi prvakov igral tudi zagrebški Dinamo – bosta prišla velikana AC Milan in Chelsea, skupaj z Dinamom in RB Salzburgom, kjer nase vse bolj opozarja Benjamin Šeško, bodo igrali v skupini E. 

Skupinski del Lige prvakov, sezona 2022/23:
Skupina A: Ajax, Liverpool, Napoli, FC Rangers.
Skupina B: Porto, Atletico Madrid, Bayer, Club Brugge.
Skupina C: FC Bayern, FC Barcelona, FC Inter, Viktoria Plzen.
Skupina D: Eintracht Frankfurt, Tottenham, Sporting, Olympique de Marseille.

Skupina E: AC Milan, Chelsea, RB Salzburg, Dinamo Zagreb.
Skupina F: Real Madrid, RB Leipzig, Šahtar Doneck, Celtic FC.
Skupina G: Manchester City, Sevilla, Borussia Dortmund, FC København.
Skupina H: PSG, Juventus, Benfica, Maccabi Haifa FC.

V sklopu žreba je Uefa podelila tudi nagrade za najboljše posameznike v pretekli sezoni, tj. sezoni 2021/22. Za najboljšega trenerja je bil izbran prekaljeni italijanski strateg Carlo Ancelotti, za najboljšega nogometaša Realov Karim Benzema, nagrada za najboljšega mladega nogometaša pa je pripadla še enemu nogometašu madridskega kluba, tj. Viniciusu Juniorju. V ženski konkurenci je kot najboljša nogometašica sezone ponovno slavila Alexia Putellas (FC Barcelona). 

Komentarjev 1