Slabo poslovno leto za Chelsea

Foto: Epa
Foto: Epa
Londonski nogometni klub je zaradi posledic covida-19 pridelal 180 milijonov evrov izgube.
Oglej si celoten članek

Angleški nogometni velikan Chelsea je zadnje poslovno leto (do konca junija 2021) končal z več kot 180 milijoni evrov izgube, poročajo agencije. Kot glavni razlog so pri moštvu, ki je trenutno na drugem mestu prvenstvene lestvice, navedli posledice pandemije covida-19.

Nazaj domov Legenda Chelseaja se vrača na Stamford Bridge

Aktualni klubski evropski prvaki so imeli tudi manjši prihodek od prodaje nogometašev, velik primanjkljaj pa je klub zabeležil tudi zaradi praznih tribun in neprodanih vstopnic. V letu pred pandemijo je poslovni izid znašal 47 milijonov dobička.

Skupni promet se je v klubu povečal s 486 na 518 milijonov evrov, v klubu pa so prepričani, da je bilo dosegljivih tudi 596 milijonov evrov, oziroma da bi prvič v zgodovini kluba promet presegel 500 milijonov britanskih funtov.

V zadnjem letu so večji prihodek zabeležili le s TV pravicami, kar je ob igranju v finalu lige prvakov tudi pričakovano.

Foto: Epa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.