Slavni priimek mu ne bo v pomoč

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanji dirkač formule 1 Jos Verstappen meni, da Mick Schumacher ne bo mogel zapolniti čevljev očeta Michaela, kar bo otežilo njegovo pot v F1.
Oglej si celoten članek

Mick Schumacher se počasi vzpenja po dirkaški lestvici in po zaslugi odmevnih rezultatov ter slavnega priimka pridno polni časopisne stolpce. Sedemnajstletnik žanje uspehe v dirkaškem razredu Formula 4, a Jos Verstappen, nekdanji moštveni kolega Michaela Schumacherja, meni, da bo njegov prehod med elito vse prej kot enostaven.
Foto: EPA jos max verstappen Pri tem se je oprl na primerjavo med sinom in očetom, kateri sta bila podvržena s sinom Maxom Verstappnom.

Mladi nizozemski dirkač nastopa že v svoji drugi sezoni F1, čeprav je le leto in pol starejši od mlajšega Schumacherja. 

Verstappen starejši je prepričan, da je Max zelo zgodaj presegel svojega očeta, medtem ko v Mickovem primeru malo verjetno, da bi se to kdajkoli zgodilo.

''Stoodstotno sem prepričan, da je Max boljši od mene. Vse ima pod nadzorom. V F1 je vstopil bolje pripravljen kot jaz. Ko sem prišel v formulo 1, nisem vedel ničesar. Vsega sem se moral naučiti,'' je povedal nekdanji dirkač Benettona.

Svetovni mediji so v tihem pričakovanju meteorskega vzpona mladega Schumacherja, a Verstappen opozarja, da je mladenič zaradi takšnega pritiska v nezavidljivem položaju.

''Mick pogreša svojega očeta, ki je zelo izkušen. Spremljal sem ga in menim, da zna voziti. Potrebuje čas. Mick potrebuje več časa, da doseže dober rezultat. Dirkati s priimkom Schumacher je drugače kot s priimkom Verstappen. Ni tako dober kot Michael, zato bo vse skupaj še težje,'' je povedal Verstappen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.