Slavni trener slovenskih korenin brez službe zaradi rasizma

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
V preteklosti je že poskrbel za kakšno kontroverzno izjavo. Tokrat je šel predaleč.
Oglej si celoten članek

Jon Gruden, trener ekipe ameriškega nogometa Las Vegas Raiders, je zaradi pritiskov po domnevnih rasističnih in homofobnih izjavah po pogovoru z lastnikom kluba odstopil s svojega položaja. "Rad imam Raiders, a ne želim biti moteč. Oprostite, nikogar nisem želel prizadeti," je prek spleta javnosti sporočil trener slovenskega rodu.

Kot poroča AFP, je v novinarskem pogovoru za opis vodje sindikata igralcev DeMauricea Smitha uporabil rasistične besede, za Smitha je dejal, da ima ustnice velikosti Michelinovih pnevmatik, kar naj bi bila žalitev temnopoltih ljudi. Nacionalna nogometna liga je njegove besede obsodila kot grozljive, odvratne in v celoti v nasprotju z vrednotami lige NFL.

"Sramujem se svojega izražanja, a moja prispodoba ni bila v povezavi z rasizmom," je dejal Gruden, ki se je Smithu že neposredno opravičil.

Gruden je že v preteklosti poskrbel za kakšno izjavo, ki ni bila všeč vsem. Tako je nasprotoval igralcem, ki so protestirali ob igranju ameriške himne, zahteval kazen za njih, uporabljal je opazke proti ljudem drugačne spolne usmeritve, se posmehoval komunikaciji s sodnicami. Sicer pa je bil Gruden trener Carla Nassiba, edinega igralca v NFL, ki je odkrito priznal, da je gej.

NFL Prvi, ki si je v ligi NFL upal priznati istospolno usmerjenost

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.