Šport
253 ogledov

Prvi, ki si je v ligi NFL upal priznati istospolno usmerjenost

Carl Nassib Profimedia
Prvi se je odločil za ta korak.

Obrambni igralec moštva Las Vegas Raiders Carl Nassib je postal prvi aktivni igralec v ligi ameriškega nogometa NFL, ki je priznal istospolno usmerjenost. Osemindvajsetletni športnik je to storil prek video sporočila, ki ga je objavil na Instagramu, kjer je dodal upanje, da bodo podobo storili tudi nekateri drugi športniki.

"Želim vam vzeti le trenutek časa za priznanje, da sem gej. To sem sicer nameraval že dolgo časa, ampak sedaj čutim, da sem dovolj gotov vase, da to spravim iz sebe ... Upam, da bo nekoč napočil čas, da takih video sporočil sploh ne bo treba več objavljati, dotlej pa naj bo to moj prispevek k kulturi vključevanja in sočutja," je sporočil Nassib in dodal, da si je to želel storiti že desetletje in pol.

Ob tem je sporočil, da je namenil 100.000 ameriških dolarjev neprofitni organizaciji Trevor Project, ki skrbi za preprečevanje samomorov med mladimi v skupnosti LGBTQ po ZDA.

Carl Nassib | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice