Šport
16735 ogledov

Oba stara 43 let, razlika pa neverjetna!

Tom Brady Bucs Profimedia Tom Brady v dresu Tampe.
Ob nedavni tekmi v ZDA so družbena omrežja "ponorela" iz nenavadnega razloga.

Ljubitelji ameriškega nogometa so sredi najbolj zanimivega dela sezone. Pretekli konec tedna se je, premierno s šestimi "wild card" tekmami, začela končnica.

V prvem krogu play-offa so bili med ostalimi uspešni tudi Tampa Bay Buccaneers, v gosteh so pričakovano ugnali Washington Football Team (23:31).

Pred letošnjo sezono je Tampo okrepil najtrofejnejši podajalec vseh časov - Tom Brady. Slednji se je na Florido preselil po dvajsetih letih pri New England Patriots, kjer je osvojil šest šampionskih prstanov.

Alvin Kamara Izenačil rekord Šport Kaj takega se v Ameriki ni zgodilo že 91 let

Buccaneers z Bradyjem ciljajo visoko, legendarni podajalec pa ruši mejnike. V nedeljo je postal najstarejši igralec, ki je v končnici lige NFL vrgel touchdown.

Bradyju je to uspelo pri starosti 43 let in 159 dni. S tem je podrl rekord Georga Blande, ki je leta 1970 za Oakland Raiders podal za touchdown pri starosti 43 let in 108 dni.

In ko so z grafiko prikazali oba podajalca, je medmrežje "ponorelo". Videz Bradyja in Blande pri skoraj enaki starosti je namreč kazal velik kontrast. Brady, zapriseženi pristaš zdrave prehrane in posebne metode treninga (očitno pa tudi kakovostnih produktov za nego kože), je namreč izgledal precej mlajše od Blande.

Blanda ni slovel po zdravem slogu življenja. Po pričevanju njegovih vrstnikov je med polčasom pogosto pil pivo, bil pa je tudi strasten kadilec. Vsekakor Blanda, ki je umrl 2010 v 84. letu starosti, ni pazil nase niti približno tako dobro kot Brady.

George Blanda | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Brady bo z Buccaneers pot proti Super Bowlu nadaljeval v nedeljo, ko se bo v gosteh pomeril z New Orleans Saints. Svetniki so letos v rednem delu že dvakrat ugnali Tampo.

Komentarjev 1
  • rierieneed 05:06 13.januar 2021.

    www︎.︎Domeser︆.︆com - oddličen projekt za odrasle, ki želijo najti partnerja za sseks

Sorodne novice