Šport
1108 ogledov

V Avstriji nor razplet zaradi virusa: v boj za naslov le dva kluba!

Vienna Vikings ameriški nogomet Facebook
Pri naših sosedih je pandemija covida-19 povsem skazila nekatera športna tekmovanja.

Ameriški nogomet v Evropi niti približno ne privablja pozornosti, kakršne je deležen v Združenih državah Amerike. V nekaterih delih stare celine je vendarle dokaj popularen, tudi v Avstriji.

Covid-19 v Srbiji Okužbe Svet Covid-19: Vsi gledamo Hrvaško, a v Avstriji je veliko huje

Tamkajšnje oblasti so, tako kot drugod, sprejele ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Njihove smernice so povzele športne zveze in skušale klubom in posameznikom omogočiti tekmovanje, toda v določenih panogah so ovire enostavno prevelike.

Med slednje spada tudi ameriški nogomet. Jeseni bi se v Avstriji moralo začeti državno prvenstvo v omenjeni panogi (AFL), a bo to zgolj bleda senca pravega tekmovanja. V njem bosta namreč sodelovali le dve ekipi.

Že pred odpovedjo večine klubov je avstrijska korvna zveza za ameriški nogomet (AFBÖ) javno opozorila, da sprejeti ukrepi o rednih testih in odrejeni karanteni za vse športnike ogrožajo obstoj tekmovanja.

koronavirus testiranje | Avtor: Epa Epa

Patrick Mahomes Nova pogodba Šport Imamo novega najbolj plačanega športnika

Zatem so klubi eden za drugim sporočali, da se letos ne bodo udeležili prvenstva. Moštvo v tem športu je namreč precej bolj številčno kot v drugih panogah, obenem zveza in kolektivi ne razpolagajo s tako velikim proračunom kot je to slučaj v nogometu in še nekaterih ostalih športih.

Za državni naslov se bosta tako potegovali le ekipi Vikings iz Dunaja in Giants iz Gradca. Vikingi in Velikani bodo odigrali serijo na tri dobljene tekme. Prvenstvo bo tako dolgo maksimalno pet tekem, lahko pa se zgodi, da bodo na sporedu le trije obračuni.

Kot zadnji so svojo udeležbo v prvenstvu odpovedali tirolski Raiders. Ti so v sporočilu za javnost navedli, da postavljenih pravil o karanteni in testiranjih ne morejo upoštevati, saj bi v tem primeru ogrozili obstoj kluba.

AFBÖ je v luči številnih odpovedi sodelovanje v ligi ponudil tudi različnim amaterskim kolektivom ameriškega nogometa, toda interesa ni bilo in ostali sta zgolj dve ekipi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice