Šport
18541 ogledov

Heroj! V zraku ujel otroka odvrženega z vrha goreče zgradbe

Phillip Banks Reševalni pas/Twitter
Amerika je navdušena nad potezo nekdanjega igralca ameriškega nogometa.

Nekdanji igralec ameriškega nogometa na kolidžu Saddleback v Južni Kaliforniji Phillip Banks je postal veliki ameriški heroj, potem ko je uspel ujeti triletnega otroka, katerega je mati vrgla z balkona goreče zgradbe.

Banks, ki si kruh služi v ameriški vojski kot marinec, je nekdaj igral lovilca, kjer je razvil sposobnosti, ki so mu prišle še kako prav tekom njegovega herojskega dejanja, ko je otroka rešil zanesljive smrti.

Phillip Banks | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Priče dogodka so razkrile, da se je Banks sprehajal mimo goreče zgradbe, ko je nenadoma zagledal ter slišal histerično mater, ki ni uspela zapustiti poslopja ter je z balkona klicala na pomoč.

Banks je takoj pohitel na pomoč, ko pa se je zgradbi dovolj približal, je mati v obupanem poizkusu vrgla otroka z balkona, katerega je nekdanji lovilec uspel junaško ujeti.

"Vodil me je izključno instinkt. Nisem imel časa razmišljati. Reagiral sem instinktivno. Na srečo znam uloviti žogo, pa sem tako ulovil tudi triletnega otroka, kljub temu da se je obračal kot propeler. Na srečo mi je mehko pristal v naročju," je za ameriške medije izjavil Banks, čigar dejanje so uspeli posneti nekateri mimoidoči.

Mati triletnega otroka na žalost ni uspela zapustiti gorečega stanovanja in je umrla v požaru.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice