Šport
82 ogledov

Lastnik Patriotov prodal šampionski prstan

Robert Kraft Profimedia
Prvi mož šampionske franšize se je izkazal.

Prstan, ki ga je lastnik moštva New England Patriots dobil leta 2017 za zmago v finalu lige ameriškega nogometa, je na dobrodelni dražbi za pomoč najbolj prizadetim v pandemiji koronavirusa dosegel rekordno ceno - 1,025 milijona dolarjev.

Identiteta kupca zaenkrat ni znana, lastnik moštva Robert Kraft pa mu bo prstan izročil na stadionu Gillette pri Bostonu, na katerem igrajo Patriots. Do tja ga bo pripeljal zasebni helikopter lastnika kluba.

Prstan z 283 diamanti ima dodano vrednost, saj je New England do naslova prišel po zgodovinskem preobratu na Super Bowlih. Ekipa trenerja Billa Belichicka in takrat še podajalca Patriotov Toma Bradyja je namreč zaostajala s 3:28, na koncu pa po podaljšku proti Atlanta Falcons slavila s 34:28.

Začetna cena prstana je bila 75.000 dolarjev, končno ceno pa je dosegla že devet dni pred koncem dražbe "All In Challenge", ki je z ostalimi predmeti in ponudbami slavnih osebnosti zbrala 45 milijonov dolarjev.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice