Šport > Košarka
5068 ogledov

LeBron znorel ob prizorih nasilja nad otrokom

Print Screen
Ameriška športna javnost je ogorčena.

Po spletu je zaokrožil posnetek nogometnega trenerja, ki se je med tekmo fizično znesel nad mladim igralcem ameriškega nogometa. Incident se je zgodil na tekmi ameriške mladinske nogometne lige, na kateri so se merili igralci do devet let.

Posnetek, na katerem je trener otroka, ki je sicer nosil čelado, udaril po glavi, je zgrozil tudi košarkarskega zvezdnika LeBrona Jamesa, ponosnega starša treh nadobudnih športnikov, ki pravi, da bi, če bi bil priča takšnemu prizoru, kar sam fizično obračunal z nasilnežem.

"Če bi bil tam, pa čeprav ne bi šlo za mojega otroka, bi prišlo do česa hujšega kot le do izmenjave besed," je sporočil košarkar Los Angeles Lakers.

Po poročanju TMZ-ja so trenerju že izkrekli prepoved udejstvovanja na tekmovanjih pod okriljem ameriške mladinske lige.

"Razočarani smo nad njegovim dejanjem, ki je v popolnem nasprotju z našimi vrednotami. Trener je do nadaljnjega suspendiran," je povedal podpredsednik lige Adam Laufer.

Osramočeni trener je že ponudil svoje opravičilo. "Opravičujem se za svoje dejanje, a konec koncev sem moški in ne bom bežal pred odgovornostjo. Naredil sem napako. Moral bi ga disciplinirati kasneje. Opravičujem se njemu, otrokom, mestu in družini. Za moje dejanje ni opravičila. Upam, da mi bo odpustil. Njegovi starši so mi," je dejal.

Komentarjev 1