Šport
7989 ogledov

Veliki ameriški zvezdnik obsojen na 15 let zapora zaradi posilstva

Dana Stubblefield Profimedia
Zaradi posilstva iz leta 2015 je nekdanjega superzvezdnika lige NFL doletela kar 15-letna zaporna kazen.

Nekdanji igralec ameriškega nogometa Dana Stubblefield je bil spoznan za krivega posilstva ter obsojen na 15 let zaporne kazni.

Odvetnik nekdaj velikega zvezdnika liga NFL Allen Sawyer je sicer najavil pritožbo nad odločitvijo sodišča ter da bo uspel oprati ime svoje stranke.

"Prepričani smo, da če bi bila porota seznanjena s točnimi informacijami, da bi prišla do drugačnega zaključka. Nisem še imel primera, da bi bilo toliko dokazov izvzeto. Želimo si, da bi resnica prišla na dan, zato se bomo še dalje borili."

"Dana ve, da je nedolžen, in je prepričan, da bo sistem popravil svojo napako, mora biti samo potrpežljiv. To so težki časi za njegovo družino. Ima otroke in ženo, toda čez takšne stvari pač mora, da bo končal tam, kjer mu je mesto," je izjavil Sawyer.

Dana Stubblefield | Avtor: Profimedia Profimedia

Nekdanji zvezdnik lige NFL naj bi leta 2015 posilil žensko, katero je na svoj dom v Santa Clari povabil preko spletne strani, kjer je oddal oglas, da išče varuško. 49-letnik naj bi nesrečnico v spolni odnos prisilil s pomočjo strelnega orožja, za kar mu je sodišče dodelilo 15 let zaporne kazni.

Stubblefield se je sicer ves čas zagovarjal, da naj bi omenjena ženska v spolni odnos privolila, vse skupaj pa je bil pripravljen potrditi pod detektorjem laži.

Tožilci pa so vztrajali, da spolni odnos ni bil soglasen, saj naj bi žrtev trpela za mentalno boleznijo in naj ne bi bila sposobna dati soglasja. Kasneje naj bi se celo dokopali do dokazov, da jo je v spolni odnos prisilil celo s pomočjo pištole.

Dana Stubblefield | Avtor: Profimedia Profimedia

Dana Stubblefield je sicer nekdanji izjemni igralec na poziciji defensive tackle, ki je bil izbran v prvem krogu nabora leta 1993 s strani ekipe San Francisco 49ers, pri kateri je tudi pustil največji pečat. Tekom svoje kariere, katero je končal leta 2004 je igral še za ekipi Washington Redskins in Oakland Raiders.

Obrambni novinec leta iz sezone 1993 je leta 1995 osvojil Super Bowl, trikrat pa je bil izbran na Pro Bowl (NFL tekma vseh zvezd). Leta 1997, ko je bil tudi razglašen za najboljšega obrambnega igralca lige, je bil izbran v idealno postavo, dvakrat pa je bil uvrščen v drugo postavo lige.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice