Šport
1975 ogledov

Kakšen junak: nekdanji športnik rešil človeka iz gorečega vozila

Brandon Bair Reševalni pas/Twitter
Herojsko dejanje nekdanjega igralca lige NFL.

Brandon Bair, nekdanji obrambni igralec (na poziciji defensive enda) v ligi NFL, je po poročanju ameriškega ESPN-a rešil človeka iz gorečega kombija, samo nekaj trenutkov preden je ta eksplodiral.

Do grozljive nesreče je prišlo, potem ko je vlak trčil v kombi, v katerem se je nahajala ena oseba. Kombi so zajeli plameni, Bair pa je hitro poklical na pomoč gasilce in rešilce, preden se je podal v junaško akcijo.

"Zavestno sem stekel do vozila, ker sem vedel, da je potrebna moja pomoč. Skozi okno sem videl, da je požar že zajel notranjost kombija. Opazil sem, da je v vozilu še vedno s pasom privezan voznik. Na vso srečo sem ga uspel odvezati, odlomiti volan, nato pa sem ga izvlekel iz vozila skozi zadnje okno. Čez vsega nekaj sekund se je zrušila streha, vozilo pa je eksplodiralo," je po svojem herojskem dejanju povedal Bair, ki je uspel rešiti življenje 25-letnemu Stevenu Johnsonu, katerega stanje naj bi bilo po poročilih iz bolnišnice stabilno.

Bairova kariera v ligi NFL je sicer trajala 5 let. V ligo je vstopil leta 2011, potem ko ga po igranju za kolidž ekipo Oregon Ducks nobena ekipa ni izbrala na naboru. Pri Kansas City Chiefs so mu nato vendarle ponudili priložnost pri svoji trening ekipi, enako vlogo pa je naslednje leto opravljal pri Oakland Raiders. Kazalo je že, da ne bo nikoli uresničil svojih sanj o nastopu v ligi NFL...

Brandon Bair | Avtor: Profimedia Profimedia

Nato pa je končno dočakal svojo priložnost. V svoje vrste so ga pripeljali Philadelphia Eagles, za katere je nastopal dve sezoni, tekom katerih je odigral 21 tekem, od tega je dve začel v prvi postavi. Zbral je 28 naletov, od tega da se je 1,5-krat dokopal do nasprotnega podajalca, še trikrat pa je uspel ustaviti nasprotnika za črto napada. Preprečil je tudi 4 podaje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice