Slokar se seli v Katalonijo

Foto: Žurnal24 Slokar je nosil dres slovenske reprezentance na letošnjem SP v Turčiji. (Foto: R
Slovenski reprezentančni krilni center Uroš Slokar, ki je bil do zdaj brez kluba, je novo sredino našel v Španiji, saj bo do konca sezone nosil dres Assignie Manrese.
Oglej si celoten članek

Slokar bo v moštvu, ki trenutno zaseda predzadnje mesto na lestvici Lige ACB z dvema porazoma, zamenjal poškodovanega Američana Briana Cuswortha.
Ježičan, ki je na letošnjem svetovnem prvenstvu v Turčiji dosegal 7,6 točke in 4,75 skoka na srečanje, bo prvič v svoji karieri zaigral v dresu enega izmed moštev na Pirenejskem polotoku, Španija pa bo četrta država poleg Slovenije, v kateri se bo preizkusil (Italija, ZDA, Rusija). Slokarja se je dolgo časa povezovalo z Union Olimpijo, a do dogovora ni prišlo.
 
Košarkarsko kariero je začel na Ježici, od koder se je preselil na Kodeljevo, kjer je v dresu Geoplina Slovana v sezoni 2002/03 dosegal 16,5 točke in 6,3 skoka na tekmo. Pot ga je ponesla v Treviso, kjer je ostal nekaj več kot dve sezoni, vmes pa je bil za nekaj časa posojen k Snaideru iz Vidma.
 
Leta 2006 se je prvič preizkusil v ZDA, kjer je oblekel dres Toronta, v sezoni 2007/08 je igral za ruski Triumf ter se v sezoni 2008/09 preselil h Climamiu iz Bologne. V minuli sezoni je nosil dres Uniona Olimpije, ki jo je zapustil februarja in se podal k Montepaschiju iz Siene.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.