Šport > Košarka
12 ogledov

Slokar se seli v Katalonijo

Slokar je nosil dres slovenske reprezentance na letošnjem SP v Turčiji. (Foto: R Žurnal24 main
Slovenski reprezentančni krilni center Uroš Slokar, ki je bil do zdaj brez kluba, je novo sredino našel v Španiji, saj bo do konca sezone nosil dres Assignie Manrese.

Slokar bo v moštvu, ki trenutno zaseda predzadnje mesto na lestvici Lige ACB z dvema porazoma, zamenjal poškodovanega Američana Briana Cuswortha.
Ježičan, ki je na letošnjem svetovnem prvenstvu v Turčiji dosegal 7,6 točke in 4,75 skoka na srečanje, bo prvič v svoji karieri zaigral v dresu enega izmed moštev na Pirenejskem polotoku, Španija pa bo četrta država poleg Slovenije, v kateri se bo preizkusil (Italija, ZDA, Rusija). Slokarja se je dolgo časa povezovalo z Union Olimpijo, a do dogovora ni prišlo.
 
Košarkarsko kariero je začel na Ježici, od koder se je preselil na Kodeljevo, kjer je v dresu Geoplina Slovana v sezoni 2002/03 dosegal 16,5 točke in 6,3 skoka na tekmo. Pot ga je ponesla v Treviso, kjer je ostal nekaj več kot dve sezoni, vmes pa je bil za nekaj časa posojen k Snaideru iz Vidma.
 
Leta 2006 se je prvič preizkusil v ZDA, kjer je oblekel dres Toronta, v sezoni 2007/08 je igral za ruski Triumf ter se v sezoni 2008/09 preselil h Climamiu iz Bologne. V minuli sezoni je nosil dres Uniona Olimpije, ki jo je zapustil februarja in se podal k Montepaschiju iz Siene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.