Sloni v polfinale: Drogba grešil, a zabil dva

Foto: EPA
Foto: EPA
Znana sta prva polfinalista nogometnega afriškega prvenstva, ki ga gostita Ekvatorialna Gvineja in Gabon. Zambija je v prvem četrtfinalu v Bati premagala Sudan s 3:0 (1:0), Slonokoščena obala pa je v Malabu z enakim izidom izločila Ekvatorialno Gvinejo.
Oglej si celoten članek

Zambija je pričakovano izločila presenetljivega četrtfinalista Sudan. V 15. minuti je Zambijce v vodstvo popeljal Stophira Sunzu, Christopher Katongo pa je na 2:0 povišal v 66. minuti. Najprej je sicer sudanski vratar ubranil njegov strel z bele točke (najstrožjo kazen je zakrivil Saifeldin Ali Idris, ki je dobil tudi rdeč karton), nato pa je Katongo odbito žogo le poslal v mrežo tekmeca. Končni izid je v 86. minuti postavil James Chamanga.

Slonokoščena obala je tekmeca načela v 36. minuti, ko se je med strelce vpisal Didier Drogba. Izkušeni napadalec je imel lepo priložnost za vodstvo že v 29. minuti, a je zastreljal enajstmetrovko. V drugem polčasu je Drogba z glavo podvojil vodstvo v 69. minuti, Yaya Touré pa je v 81. minuti s prostega strela lepo v zgornji kot zadel za končnih 3:0.

Druga polfinalista bosta znana v nedeljo. Ob 17. uri se bosta v Librevillu pomerila Gabon in Mali, ob 20. uri pa bosta v Francevillu za mesto med najboljšo četverico igrali še Gana in Tunizija. V polfinalu se bo Zambija pomerila z boljšim iz dvoboja med Gano in Tunizijo, Slonokščena obala pa z zmagovalcem dvoboja med Gabonom in Malijem.

Afriški pokal narodov, četrtfinale:

Zambija : Sudan 3:0 (1:0)

Ekvatorialna Gvineja : Slonokoščena obala 0:3 (0:1)

Nedelja ob 17.00:
Gabon - Mali

Ob 20.00:
Gana - Tunizija

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.