Slonokoščena obala po manjši drami kot 2. na SP

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Prva afriška reprezentanca z zagotovljeno vstopnico za nastop na svetovnem prvenstvu v Braziliji je Nigerija, ki je na sobotni tekmi doma ugnala Etiopijo (2:0).
Oglej si celoten članek

Na odločilni tekmi v Calabarju je Nigerija premagala Etiopijo z zadetki Victorja Mosesa (enajstmetrovka v 20. minuti) in Victorja Obinne, ki je v 82. minuti s prostim strelom končal upe Etiopcev in zadel za skupno zmago s 4:1.

Nigerijci so namreč slavili že na prvi tekmi v Adis Abebi prejšnji mesec, "super orli" pa bodo v Braziliji vpisali že svoj peti nastop na mundialih – od zadnjih petih so izpustili le enega. V soboto zvečer si je na povratnem obračunu s Senegalom uvrstitev na SP priigrala še Slonokoščena obala.

Napeto do zadnjega diha

"Sloni" so imeli mnogo boljše izhodišče, na prvi tekmi so zmagali s 3:1, na drugi pa je bil za večne favorite afriškega pokala narodov dovolj remi (1:1). Moussa Sow je z enajstmetrovko v 77. minuti v Casablanci pripravil dramatičen zaključek, Senegalci so imeli v drugi minuti sodnikovega podaljška na nogi celo mundial, nato pa je Salomon Kalou v zadnjem napadu razblinil vse dvome za noro slavje ekipe in njenih maloštevilnih navijačev.

Slonokoščena obala bo s svojo zvezdniško ekipo skušala preseči dosežke iz zadnjih let, ko so z eno močnejših ekip vedno znova izpadli že po skupinskem delu. To se je zgodilo tako v Nemčiji (2006) kot tudi v Južni Afriki (2010).

Tunizija in Kamerun sta se v prvi tekmi razšla z izidom 0:0, povratna tekma bo v nedeljo; Gana je v prvi tekmi kar s 6:1 premagala Egipt, Burkina Faso pa s 3:2 Alžirijo, povratni tekmi bosta v torek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.