Šport > Nogomet
41 ogledov

Slonokoščena obala po manjši drami kot 2. na SP

Moses Nigerija Etiopija U.J Esuene Calabar Reuters
Prva afriška reprezentanca z zagotovljeno vstopnico za nastop na svetovnem prvenstvu v Braziliji je Nigerija, ki je na sobotni tekmi doma ugnala Etiopijo (2:0).

Na odločilni tekmi v Calabarju je Nigerija premagala Etiopijo z zadetki Victorja Mosesa (enajstmetrovka v 20. minuti) in Victorja Obinne, ki je v 82. minuti s prostim strelom končal upe Etiopcev in zadel za skupno zmago s 4:1.

Nigerijci so namreč slavili že na prvi tekmi v Adis Abebi prejšnji mesec, "super orli" pa bodo v Braziliji vpisali že svoj peti nastop na mundialih – od zadnjih petih so izpustili le enega. V soboto zvečer si je na povratnem obračunu s Senegalom uvrstitev na SP priigrala še Slonokoščena obala.

Napeto do zadnjega diha

"Sloni" so imeli mnogo boljše izhodišče, na prvi tekmi so zmagali s 3:1, na drugi pa je bil za večne favorite afriškega pokala narodov dovolj remi (1:1). Moussa Sow je z enajstmetrovko v 77. minuti v Casablanci pripravil dramatičen zaključek, Senegalci so imeli v drugi minuti sodnikovega podaljška na nogi celo mundial, nato pa je Salomon Kalou v zadnjem napadu razblinil vse dvome za noro slavje ekipe in njenih maloštevilnih navijačev.

Slonokoščena obala bo s svojo zvezdniško ekipo skušala preseči dosežke iz zadnjih let, ko so z eno močnejših ekip vedno znova izpadli že po skupinskem delu. To se je zgodilo tako v Nemčiji (2006) kot tudi v Južni Afriki (2010).

Tunizija in Kamerun sta se v prvi tekmi razšla z izidom 0:0, povratna tekma bo v nedeljo; Gana je v prvi tekmi kar s 6:1 premagala Egipt, Burkina Faso pa s 3:2 Alžirijo, povratni tekmi bosta v torek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.