Slovan potrdil 4. mesto

Foto: Žurnal24 Slovan bo prvenstvo zaključil na četrtem mestu. (Foto: Boštjan Tacol)
Rokometaši Slovana so z zmago v zadnjem kolu MIK 1. lige proti Ormožu s 35:30 dokončno potrdili četrto mesto v letošnjem državnem prvenstvu.
Oglej si celoten članek

Rokometaši Slovana so na zadnji prvenstveni tekmi v domači dvorani na Kodeljevem gostili Ormožane. Razplet državnega prvenstva pri vrhu je že nekaj časa znan, s petkovo zmago in osvojenima dvema točkama pa so gostitelji dokončno potrdili četrto mesto v letošnjem državnem prvenstvu.

Če bi Trebanjci na sobotni tekmi v gosteh pri Cimosu Kopru pripravili presenečenje in zmagali, bi lahko Slovanovce, če ti ne bi slavili zmage, tudi prehiteli. A rokometaši Slovana niso dovolili presenečenja. Že na začetku tekme so povedli in si priigrali vodstvo s 7:3, a so jim gosti pridno sledili in se jim približali. Prav ob koncu polčasa so povedli za gol in na odmor odšli z minimalno prednostjo.

V drugem delu so igralci s Kodeljevega počasi le "zbežali" na dva do tri zadetke prednosti, moštvi sta se ves čas bolj kot ne izmenjavali v vodstvu, a so gostitelji prišli na pet golov prednosti (29:24), ki jim jo je uspelo zadržati do konca in s tem potrditi četrto mesto v letošnji sezoni.

Lestvica:
1. Celje 50 točk
2. Gorenje 47
3. Cimos 43
4. Slovan 30 (+ 1)
5. Trimo Trebnje 27
6. J. Ormož 21 (+ 1)

MIK 1. liga za prvaka, zadnje kolo:

Slovan : Jeruzalem Ormož 35:30 (16:17)
Božović 9, Bečirovič 7, Ristič 5; Čudič 9, Huđ 6

Sobota, ob 17.30:
Celje Pivovarna Laško - Gorenje
Cimos Koper - Trimo Trebnje

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.