Šport
30 ogledov

Slovan potrdil 4. mesto

Slovan bo prvenstvo zaključil na četrtem mestu. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Rokometaši Slovana so z zmago v zadnjem kolu MIK 1. lige proti Ormožu s 35:30 dokončno potrdili četrto mesto v letošnjem državnem prvenstvu.

Rokometaši Slovana so na zadnji prvenstveni tekmi v domači dvorani na Kodeljevem gostili Ormožane. Razplet državnega prvenstva pri vrhu je že nekaj časa znan, s petkovo zmago in osvojenima dvema točkama pa so gostitelji dokončno potrdili četrto mesto v letošnjem državnem prvenstvu.

Če bi Trebanjci na sobotni tekmi v gosteh pri Cimosu Kopru pripravili presenečenje in zmagali, bi lahko Slovanovce, če ti ne bi slavili zmage, tudi prehiteli. A rokometaši Slovana niso dovolili presenečenja. Že na začetku tekme so povedli in si priigrali vodstvo s 7:3, a so jim gosti pridno sledili in se jim približali. Prav ob koncu polčasa so povedli za gol in na odmor odšli z minimalno prednostjo.

V drugem delu so igralci s Kodeljevega počasi le "zbežali" na dva do tri zadetke prednosti, moštvi sta se ves čas bolj kot ne izmenjavali v vodstvu, a so gostitelji prišli na pet golov prednosti (29:24), ki jim jo je uspelo zadržati do konca in s tem potrditi četrto mesto v letošnji sezoni.

Lestvica:
1. Celje 50 točk
2. Gorenje 47
3. Cimos 43
4. Slovan 30 (+ 1)
5. Trimo Trebnje 27
6. J. Ormož 21 (+ 1)

MIK 1. liga za prvaka, zadnje kolo:

Slovan : Jeruzalem Ormož 35:30 (16:17)
Božović 9, Bečirovič 7, Ristič 5; Čudič 9, Huđ 6

Sobota, ob 17.30:
Celje Pivovarna Laško - Gorenje
Cimos Koper - Trimo Trebnje

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.