Slovenca postala nemška prvaka

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Dva slovenska namiznoteniška igralca sta dosegla lep uspeh.
Oglej si celoten članek

Slovenska namiznoteniška reprezentanta Darko Jorgić in Peter Hribar sta bila danes del ekipe, ki je Saarbrücknu po 31 letih čakanja prinesla peti naslov nemškega državnega prvaka. Vodilna ekipa po rednem delu nemške lige je v finalu v Frankfurtu s 3:1 premagala Ochsenhausen, ki je v polfinalu presenetil Borussio Düsseldorf.

Saarbrücken je v prvem polfinalu s 3:0 premagal Werder Bremen, eno zmago pa je k zmagoslavju svoje ekipe prispeval tudi najboljši slovenski igralec na svetovni lestvici, ki je premagal Paragvajca Marcela Aguirreja.

Veliko bolj izenačen je bil dan pozneje, v četrtek, dvoboj med branilcem naslova Borussio Düsseldorf in Ochsenhausnom. Tretjeuvrščena ekipa po skrajšanem rednem delu prvenstva je s 3:2 premagala petkratne zaporedne nemške državne prvake, največ zaslug za zmago Ochenshausna pa je z dvema zmagama imel Hugo Calderón. Odločilno zmago je Ochenshausnu priigral Simon Gauzy.

Na OI "Želim biti številka ena na svetu. Zakaj pa ne?"

V velikem finalu v Frankfurtu je Patrick Francziska v prvem dvoboju s 3:2 premagal Calderóna, v drugem pa je Shang Kun s 3:1 ugnal Simona Gauzyja. Prvo priložnost za peti naslov Saarbückna po 31 letih je imel Jorgić, ki je v izenačenem dvoboju vendarle moral priznati premoč Poljaka Jakuba Dyjasa, ki je zmagal s 3:1.

Trener Saabrückna Slobodan Grujić je v ekipo kot četrtega igralca uvrstil tudi Hribarja.

Kar ni uspelo Jorgiću, je v četrtem dvoboju Shang Kunu, ki je brez izgubljenega niza premagal še Calderóna. "Igra mi danes nikakor ni stekla, je pa res, da je tudi Dyjas igral zelo dobro, v odločilnih trenutkih pa je imel tudi tisto srečo, ki jo je potreboval. Ampak na koncu je najbolj pomembno, da smo prišli do naslova, zame je to prva lovorika v nemškem prvenstvu, zato je zadovoljstvo toliko večje," je po osvojenem naslovu dejal Jorgić.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 01:04 15. Junij 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke -- www.Hosset.Com

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.