Slovenca v prvi postavi, gol Kampla

Foto: EPA
Foto: EPA
Borussia je tudi drugo temo na azijski turneji zaključila z visoko zmago. Tokrat je BVB gostoval v Maleziji in premagal Johor (6:1).
Oglej si celoten članek

Dortmundska Borussia se mudi na azijski turneji. Po zmagi nad Kawasakijem na Japonskem (6:0) so se varovanci Thomasa Tüchla odpravili v Malezijo, kjer so na stadionu Larkin igrali srečanje proti moštvu Johor in visoko slavili (6:1). Kevin Kampl je začel v vezni liniji Borussie, Jon Gorenc Stankovič pa v zadnji vrsti. 

Gostje so hitro prevzeli pobudo in povedli v 22. minuti, ko je zabil razpoloženi İlkay Gündoğan. Osem minut kasneje je prednost iz bližine podvojil Pierre-Emerick Aubameyang, v 33. minuti pa je bilo že 3:0, ko je Kampl izkoristil zmedo v domači obrambi po globinski žogi in zatresel mrežo. Pred odmorom so Malezijci znižali prek Garyja Stevena Robbata

V drugem polčasu je Tüchel na zelenico poslal povsem novo enajsterico, ki je potrdila visoko zmago. V 74. minuti je po podaji Marca Reusa na 4:1 povišal Šindži Kagawa, v 82. je zabil 19-letni Nemec tunizijskih korenin Jeremy Dudziak, v 90. pa je končni izid postavil Reus. 

BVB (prvi polčas): Weidenfeller, Piszczek, Hummels, Stankovič, Schmelzer, Bender, Mkhitaryan, Gündogan, Kampl, Aubameyang, Sauerland. 

BVB (drugi polčas): Bürki, Subotić, Hofmann, Kagawa, Sokratis, Dudziak, Weigl, Stenzel, Maruoka, Reus, Durm.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.