Šport > Nogomet
53 ogledov

Slovenca v prvi postavi, gol Kampla

Kevin Kampl EPA
Borussia je tudi drugo temo na azijski turneji zaključila z visoko zmago. Tokrat je BVB gostoval v Maleziji in premagal Johor (6:1).

Dortmundska Borussia se mudi na azijski turneji. Po zmagi nad Kawasakijem na Japonskem (6:0) so se varovanci Thomasa Tüchla odpravili v Malezijo, kjer so na stadionu Larkin igrali srečanje proti moštvu Johor in visoko slavili (6:1). Kevin Kampl je začel v vezni liniji Borussie, Jon Gorenc Stankovič pa v zadnji vrsti. 

Gostje so hitro prevzeli pobudo in povedli v 22. minuti, ko je zabil razpoloženi İlkay Gündoğan. Osem minut kasneje je prednost iz bližine podvojil Pierre-Emerick Aubameyang, v 33. minuti pa je bilo že 3:0, ko je Kampl izkoristil zmedo v domači obrambi po globinski žogi in zatresel mrežo. Pred odmorom so Malezijci znižali prek Garyja Stevena Robbata

V drugem polčasu je Tüchel na zelenico poslal povsem novo enajsterico, ki je potrdila visoko zmago. V 74. minuti je po podaji Marca Reusa na 4:1 povišal Šindži Kagawa, v 82. je zabil 19-letni Nemec tunizijskih korenin Jeremy Dudziak, v 90. pa je končni izid postavil Reus. 

BVB (prvi polčas): Weidenfeller, Piszczek, Hummels, Stankovič, Schmelzer, Bender, Mkhitaryan, Gündogan, Kampl, Aubameyang, Sauerland. 

BVB (drugi polčas): Bürki, Subotić, Hofmann, Kagawa, Sokratis, Dudziak, Weigl, Stenzel, Maruoka, Reus, Durm.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.