Šport > Nogomet
17 ogledov

Bavarci podpisali pogodbo z zdravnikom BVB

BVB, Bayern München, nemška liga EPA
Bavarci so v zadnjih letih odpeljali številne najboljše posameznike največjih rivalov, pred tokratno sezono pa so šli še korak dlje.

Bayern je oznanil, da je podpisal pogodbo z Andreasom Schlumbergerjem. To ne bi bila nikakršna novica, če ne bi šlo za zdravnika velikega rivala Borussie Dortmund. 

Nemški prvaki so v zadnjih letih pripeljali številne nogometaše Dortmunda, med letoma 2013 in 2014 sta Dortmund za München denimo zamenjala ključna napadalca BVB Mario Götze in Robert Lewandowski

Toda rdeči so šli zdaj še korak dlje in udarili v dortmundsko zdravniško službo, potem ko je aprila sodelovanje s klubom odmevno prekinil dr. Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt. S kratkim premorom je bil Müller-Wohlfahrt kar 38 let navezan na bavarskega velikana, nato pa je udaril z besedami, da so ga krivili za poraz v četrtfinalu Lige prvakov proti Portu (3:1), a je trener Josep Guardiola kasneje zavrnil njegove trditve. 
V Portu se je poškodoval branilec Dante, še en v seriji nogometašev, ki so imeli v lanski sezoni težave z bolj ali manj resnimi poškodbami, to pa je izzvalo jezno reakcijo iz katalonskega stratega, ki je sarkastično zaploskal proti svojim zdravnikom. 

Namestnik predsednika Bayerna Karl Hopfner je v uradni izjavi na klubski spletni strani v četrtek sporočil:"Zelo smo zadovoljni, da se je naši ekipi pridružil dr. Schlumberger, dokazani strokovnjak. Od 1. julija bo odgovoren za področje rehabilitacije in preprečevanje poškodb."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.