Šport > Nogomet
80 ogledov

Še tretji Slovenec pri BVB

Alen Ožbolt NZS
19-letni napadalec Alen Ožbolt je še en v vrsti članov tretje ekipe slovenskega prvenstva, ki so si priigrali prestop v katerega izmed evropskih velikanov

Mladi slovenski reprezentant Alen Ožbolt bo kariero naslednji dve leti nadaljeval v velikanu nemškega nogometa Borussii Dortmund, je na svoji spletni strani sporočil slovenski prvoligaš NK Domžale. Delo z mladimi v Domžalah je več kot očitno všeč dortmundskim črno-rumenim, ki so v lanski sezoni z obronkov Kamniške Bistrice odpeljali že Jona Gorenca Stankovića

Ta bo zdaj svojega nekdanjega soigralca pričakal v B-ekipi, kjer resno dobiva priložnosti na treningih članskega moštva in na pripravljalnih tekmah večkratnega nemškega prvaka, kjer igra tudi slovenski A-reprezentant Kevin Kampl, s katerim je moči združil že na zadnjih pripravljalnih obračunih članov. 

Žužemberčan Obžbolt bo torej še razširil slovensko kolonijo v mestu jekla in Domžale ga bodo za dve sezoni posodile nemškemu velikanu, ki bo imel tudi možnost predčasnega odkupa. Ožbolt je v Dortmundu že preživel prvi teden, v nedeljo pa je odigral prvo prijateljsko tekmo za drugo ekipo in proti Herbernu z golom v 85. minuti postavil končni izid (4:0). 

"Pogovori z Borussio so bili dolgotrajni, kajti naša osnovna želja je bila, da odkup Alena realiziramo takoj. Zaradi izpada druge ekipe nemškega kluba in menjave na mestu glavnega trenerja prvega moštva, to enostavno ni bilo možno," je odločitev klubskega vodstva pojasnil športni direktor Matej Oražem.

"Na koncu je odločila velika Alenova želja in dejstvo, da gre naš klub v takšnih primerih igralcem nasproti, v kolikor je jasno, da je to za njihov nogometni razvoj najbolje. Igranje in treniranje v enem najboljših in največjih klubov na svetu to vsekakor je."

"Tudi Borussia je bila v tem okviru korektna in tako smo pogoje v primeru realizacije posla precej izboljšali. Prestop, v kolikor do njega pride, v kar smo glede na Alenove kvalitete in njegovo odločenost prepričani, bo sodil v kategorijo največjih prestopov mladih igralcev našega kluba. Primerjamo ga lahko s prestopom Jana Mlakarja v Fiorentino."

Ožbolt se je na preizkušnji pri B-ekipi Dortmunda mudil že pozimi, ko je z njo opravil priprave v Turčiji, strokovno vodstvo pa se je odločilo, da ga med sezono znova preizkusi. Žužemberčan se je marca ponovno podal v Dortmund in takrat le prepričal nove delodajalce.

"Alen odhaja na dveletno posodo, zelo verjetno pa je, da se bosta tako Alen kot Jon redno priključila Borussii Dortmund že prej," je nadaljeval Oražem. "Situacija je res specifična, saj ne pomnim, da bi imel v svetovnem merilu tako majhen klub v tako velikem kar dva igralca na posoji." 

"V obeh primerih smo zasledovali skupen interes, v prvi vrsti pa interes razvoja teh dveh izjemnih mladeničev, pred katerima je lepa nogometna prihodnost. 
V primeru povratka s posode tako Alena kot tudi Jona, ki se je včeraj s prvo ekipo Borussie odpravil na azijsko turnejo, z NK Domžale veže dolgoročna pogodba in prepričani ste lahko, da v kolikor se vrneta, bosta v naši ekipi takoj prevzela vodilno vlogo.

"Seveda si vsi želimo, da jima v Nemčiji uspe in da ostaneta v enem najuglednejših klubov na svetu. Na dejstvo, da sta si izborila priložnost dokazovanja na najvišji svetovni ravni, smo lahko vsi ponosni in veseli ter jima želimo veliko zdravja in tudi kanček sreče ob nadaljevanju svoje poti." 

Ožbolt je v članski ekipi Domžal debitiral v sezoni 2013/2014 s 17 leti, potem ko je s svojimi vrstniki rumenim priboril celo vrsto naslovov, nazadnje tudi Mladinski pokal Slovenije. Prebil se je tudi na seznam selektorje mlade reprezentance Primoža Glihe, svojo reprezentančno pot v ekipi do 21 let pa je začel izvrstno - z dvema goloma na prvih treh tekmah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.