Šport > Nogomet
11 ogledov

Maribor, Celje, Koper, Domžale v Evropo

Luka Majcen Marshal Johnson Gorica Reševalni pas/Twitter
Gorica je v zadnjem krogu Prve Lige premagala Zavrč (4:0), vendar jo za obstanek med elito čakajo dodatne kvalifikacije, saj je bila Krka boljša od Radomelj (1:0).

Pred zadnjim, 36. krogom Prve lige Telekom Slovenije je bilo odprto le še eno vprašanje: ali si lahko Gorica zagotovi osmo mesto in s tem neposreden obstanek med slovensko nogometno elito. Svoje delo je opravila z odliko, tako kot tudi Krka, to pa pomeni, da bodo Primorci igrali v kvalifikacijah za obstanek.

Gorica od osamosvojitve Slovenije še nikoli ni izpadla iz prvoligaške družbe. Za neposreden obstanek je morala premagati Zavrč, Krka pa bi morala gostovanje pri Radomljah končati brez točk. Goričani so danes prišli do tretje zaporedne zmage, s 4:0 so odpravili Zavrč, a je tudi Krka svoje delo opravila z odliko, z 1:0 je premagala Radomlje, ki se po enem letu v elitni slovenski ligi vrača v drugo.

Mariborčani so si naslov - 13. v zgodovini kluba in petega po vrsti - zagotovili že predčasno, tako da tekma proti Kopru, zmagovalcu slovenskega pokala, ni odločala o ničemer. Ljudski vrt je bil dodobra poln, saj seveda Mariborčani niso pozabili na "čago" z navijači.

Celjani so v Velenju branili drugo mesto, lokalne tekmece pa prvič letos premagali, bilo je 3:1. S tem so potrdili mesto podprvaka v sezoni 2014/15, na tretjem mestu pa so končale Domžale, ki so v Ljubljani Olimpijo premagale z 2:0. V evropskih tekmovanjih bodo tako v prihodnji sezoni igrali Maribor, Celje, Domžale in Koper.

Prva Liga TS, 36. krog:

Gorica : Zavrč 4:0 (4:0)
Maribor : Luka Koper 0:0 (0:0)
Rudar : Celje 1:3 (0:2)
Kalcer Radomlje : Krka 0:1 (0:1)
Olimpija : Domžale 0:2 (0:1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.