Slovenca začela po načrtih

Foto: Epa
Foto: Epa
V Dubaju se je začela kolesarska dirka po Združenih arabskih emiratih.
Oglej si celoten članek

Prva, 148 kilometrov dolga etapa je bila povsem ravninska, zato so za zmago obračunali sprinterski specialisti. Teh je na dirki veliko, njihov prvi od petih pričakovanih obračunov pa je dobil Nemec Pascal Ackermann (Bora Hansgrohe), s petim mestom se je izkazal Luka Mezgec. Šestindvajsetletni Ackermann je zabeležil svojo 23. zmago v profesionalni karieri in drugo letošnjo.

Vrnitev Froome se vrača po dolgotrajni poškodbi

Slovenec, kolesar ekipe Mitchelton Scott, je prvi začel sprint, a ni zdržal do konca, poleg Ackermanna so ga prehiteli še nekdanji moštveni kolega Avstralec Caleb Ewan, Francoz Rudy Barbier in Nizozemec, moštveni kolega Primoža Rogliča, ki letos ne brani skupne zmage, Dylan Groenewegen.

Tadej Pogačar, kolesar domače ekipe UAE Emirates, eden glavnih favoritov za končno zmago, je na uvodu predvsem pazil na nevšečnosti, ki bi se mu lahko zgodile. Pametno se je vozil v ospredju glavnine, na koncu pa seveda v sprintu ni sodeloval, varno je prišel na cilj, svoje priložnosti pa bo iskal v dveh težjih etapah sedemdnevne dirke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.