Slovencem enajst kolajn na svetovnem prvenstvu novinarjev smučarjev

Foto: Voranc Vogel Novinarji smučarji Foto: Voranc Vogel 64. svetovno srečanje novinarjev smučarjev Foto: Voranc Vogel 64. svetovno srečanje novinarjev smučarjev Foto: Voranc Vogel 64. svetovno srečanje novinarjev smučarjev Foto: Profimedia Val Cenis
V francoskem smučarskem središču Val Cenis v francoskih Alpah se zaključuje 64. svetovno srečanje novinarjev smučarjev SCIJ. V slovenski reprezentanci je bilo letos šest novinark in šest novinarjev, ki se domov vračajo z enajstimi kolajnami.
Oglej si celoten članek

V francoskem Val Cenisu, tik ob meji z Italijo, se je skoraj dvesto novinarjev iz več kot 30 držav pomerilo na veleslalomski tekmi in v smučarskih tekih.

Med novinarkami članicami je svetovna prvakinja v kombinaciji z drugima mestoma v obeh disciplinah postala Maja Roš Kanellopulos s Pop TV. Na najvišjo stopničko je po tekmi v smučarskih tekih sicer stopila Mariša Bizjak z RTV Slovenija.

Vrhunski dosežek je s kombinacijsko zmago v kategoriji superveterank uspel tudi Barbri Jermann z revije Suzy. V veleslalomu je konkurenco pustila daleč za seboj, na tekmi v smučarskih tekih je skozi cilj prišla tretja.

S tremi kolajnami za druga mesta v kombinaciji, veleslalomu in tekih se je v kategoriji moški člani okitil tudi Blaž Močnik z Dela. V smučarskih tekih mu je družbo na tretji stopnički delal David Jug z Žurnala24.

Srečanja novinarjev smučarjev so tudi odlična priložnost za pogovore s tujimi kolegi, izmenjavo mnenj in izkušenj. Osrednji problematiki, ki so jih novinarji načeli letos, sta bili varnost na spletu in gospodarski razvoj v gorskih območjih. Poleg tega so Francozi prvič javno naznanili, da bo Pariz kandidiral za organizacijo poletnih olimpijskih iger leta 2024.

Foto: Voranc Vogel 64. svetovno srečanje novinarjev smučarjev

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:37 1. April 2017.

    Se vidi, kje imajo novinarji največ časa za "športanje".

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.