Šport > Zimski športi
42 ogledov

Slovencem enajst kolajn na svetovnem prvenstvu novinarjev smučarjev

64. svetovno srečanje novinarjev smučarjev
1/5
Voranc Vogel
V francoskem smučarskem središču Val Cenis v francoskih Alpah se zaključuje 64. svetovno srečanje novinarjev smučarjev SCIJ. V slovenski reprezentanci je bilo letos šest novinark in šest novinarjev, ki se domov vračajo z enajstimi kolajnami.

V francoskem Val Cenisu, tik ob meji z Italijo, se je skoraj dvesto novinarjev iz več kot 30 držav pomerilo na veleslalomski tekmi in v smučarskih tekih.

Med novinarkami članicami je svetovna prvakinja v kombinaciji z drugima mestoma v obeh disciplinah postala Maja Roš Kanellopulos s Pop TV. Na najvišjo stopničko je po tekmi v smučarskih tekih sicer stopila Mariša Bizjak z RTV Slovenija.

Vrhunski dosežek je s kombinacijsko zmago v kategoriji superveterank uspel tudi Barbri Jermann z revije Suzy. V veleslalomu je konkurenco pustila daleč za seboj, na tekmi v smučarskih tekih je skozi cilj prišla tretja.

S tremi kolajnami za druga mesta v kombinaciji, veleslalomu in tekih se je v kategoriji moški člani okitil tudi Blaž Močnik z Dela. V smučarskih tekih mu je družbo na tretji stopnički delal David Jug z Žurnala24.

Srečanja novinarjev smučarjev so tudi odlična priložnost za pogovore s tujimi kolegi, izmenjavo mnenj in izkušenj. Osrednji problematiki, ki so jih novinarji načeli letos, sta bili varnost na spletu in gospodarski razvoj v gorskih območjih. Poleg tega so Francozi prvič javno naznanili, da bo Pariz kandidiral za organizacijo poletnih olimpijskih iger leta 2024.

64. svetovno srečanje novinarjev smučarjev | Avtor: Voranc Vogel Voranc Vogel

Komentarjev 1
  • sprehajalec 17:37 01.april 2017.

    Se vidi, kje imajo novinarji največ časa za "športanje".