Slovencem uspel "portoroški čudež"

Foto: Profimedia aljaž bedene
Nepričakovan preobrat slovenske teniške reprezentance.
Oglej si celoten članek

Slovenija je s preobratom prišla do zmage proti Turčiji 3:2 in obstanka v drugi evroafriški skupini Davisovega pokala. Glavni junak ob Aljažu Bedenetu, ki je osvojil dve točki, je bil 24-letni Nik Razboršek iz Litije, ki je v odločilni peti partiji premagal več kot tristo mest višjeuvrščenega Altugu Celikbileku s 7:5 in 6:3.

Pokal Davis Bedene izenačil, vse niti v rokah Razborška

Slovenski tenisači so v nedeljo v nekaj urah prehodili pot "od pekla do raja". Po porazu dvojice Aljaž Bedene/Tom Kočevar Dešman so bili v zaostanku 1:2 in za zmago so potrebovali, kot se je izrazil naš prvi lopar Aljaž Bedene, mali čudež.

Prvi del naloge je opravil Bedene, ki je pričakovano izenačil skupni izid na 2:2, za "portoroški čudež" pa je poskrbel 787. igralec na svetu Razboršek, ki je dosegel svojo prvo zmago za reprezentanco, hkrati tudi najpomembnejšo v karieri.

Slovenija pod vodstvom kapetana Mihe Mlakarja je s tem končala reprezentančne nastope v 2018. Februarja je v Mariboru izgubila s Poljsko 2:3, 2019 pa bo osemnajsto sezono, tretjo zapored, članica druge evroafriške skupine.

Davisov pokal Prvi dan brez presenečenj

Davisov pokal, II. evroafriška skupina:

Portorož: Slovenija - Turčija 3:2
- sobota, 7. 4.:
Mike Urbanija - Cem Ilkel 2:6, 1:6
Aljaž Bedene - Altug Celikbilek 6:4, 6:2

- nedelja, 8. 4.:
Aljaž Bedene/Tom Kočevar Dešman - Cem Ilkel/Anil Yuksel 3:6, 6:3, 3:6
Aljaž Bedene - Cem Ilkel 7:6 (4), 6:2
Nik Razboršek - Altug Celikbilek 7:5, 6:3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.