Slovenci "carujejo" v NBA

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Goran Dragić (levo) je vse pomembnejši člen Phoenixa, Saša Vujačić (desno) pa vs Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Slovenija je v zadnjih petih letih kar štirikrat imela predstavnika v finalu najmočnejše košarkarske lige na svetu, NBA. Tudi letos ne bo nič kaj drugače, saj bo v finalu zagotovo en Slovenec, ali Dragić ali Vujačić.
Oglej si celoten članek

Posebno poglavje v zgodovini slovenske košarke se je spisalo v sezoni 2004/05, ko sta tedanja člana slovenske reprezentance Beno Udrih in Rašo Nesterović pod vodstvom ameriškega trenerja srbskih korenin Gregga Popovicha z ekipo San Antonio osvojila vrh lige NBA, za kar sta si prislužila tudi (prva slovenska) šampionska prstana.

Najskromnejša slovenska bera v zadnjih šestih letih je prišla v sezoni 2005/06, ko Slovenija ni imela svojega predstavnika v finalni seriji lige NBA, kjer sta se pomerila Miami in Dallas.

Že sezono kasneje (2006/07) so se ljubitelji košarke v Sloveniji lahko veselili novega prstana, ki je tudi tokrat romal na roko Bena Udriha, ki je z ekipo San Antonia znova premagal vse.

V sezoni 2007/08 je slast igranja v finalni seriji okusil še en Slovenec, takrat je to bil Saša Vujačić. »The Machine«, kot mu pravijo čez lužo, je bil ob porazu Lakersov proti Bostonu v finalu pomemben člen čete Phila Jacksona.

Leto kasneje (2008/09) je imel Vujačić v finalni seriji proti Orlandu popravni izpit, ki ga je skupaj z Lakersi tudi izkoristil in slovenska košarkarska statistika je bila močnejša za nov, četrti prstan.

V letošnji sezoni je že jasno, da bo Slovenija znova imela svojega predstavnika v finalu, vprašanje pa je le, ali bo to prvič Goran Dragić ali vnovič Saša Vujačić.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.