Šport > Košarka
55 ogledov

Slovenci "carujejo" v NBA

1/7
Žurnal24 main
Slovenija je v zadnjih petih letih kar štirikrat imela predstavnika v finalu najmočnejše košarkarske lige na svetu, NBA. Tudi letos ne bo nič kaj drugače, saj bo v finalu zagotovo en Slovenec, ali Dragić ali Vujačić.

Posebno poglavje v zgodovini slovenske košarke se je spisalo v sezoni 2004/05, ko sta tedanja člana slovenske reprezentance Beno Udrih in Rašo Nesterović pod vodstvom ameriškega trenerja srbskih korenin Gregga Popovicha z ekipo San Antonio osvojila vrh lige NBA, za kar sta si prislužila tudi (prva slovenska) šampionska prstana.

Najskromnejša slovenska bera v zadnjih šestih letih je prišla v sezoni 2005/06, ko Slovenija ni imela svojega predstavnika v finalni seriji lige NBA, kjer sta se pomerila Miami in Dallas.

Že sezono kasneje (2006/07) so se ljubitelji košarke v Sloveniji lahko veselili novega prstana, ki je tudi tokrat romal na roko Bena Udriha, ki je z ekipo San Antonia znova premagal vse.

V sezoni 2007/08 je slast igranja v finalni seriji okusil še en Slovenec, takrat je to bil Saša Vujačić. »The Machine«, kot mu pravijo čez lužo, je bil ob porazu Lakersov proti Bostonu v finalu pomemben člen čete Phila Jacksona.

Leto kasneje (2008/09) je imel Vujačić v finalni seriji proti Orlandu popravni izpit, ki ga je skupaj z Lakersi tudi izkoristil in slovenska košarkarska statistika je bila močnejša za nov, četrti prstan.

V letošnji sezoni je že jasno, da bo Slovenija znova imela svojega predstavnika v finalu, vprašanje pa je le, ali bo to prvič Goran Dragić ali vnovič Saša Vujačić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.