Slovenci do 19 let brez EP

Foto: Gregor Čiček/mura05.si
Foto: Gregor Čiček/mura05.si
Slovenska nogometna reprezentanca do 19 let je v 3. kolu kvalifikacijskega turnirja elitnega dela tekmovanja za nastop na julijskem evropskem prvenstvu v Estoniji v Rochdalu premagala črnogorske vrstnike z 1:0 (0:0).
Oglej si celoten članek

Slovenija je turnir končala z zmago in dvema porazoma in se ni uvrstila na zaključni turnir. Tja se je prebila Anglija. Za Slovenijo je gol dosegel Marko Kovjenić, ki je v 81. minuti uspešno izvedel strel z bele točke. Pri Črnogorcih je bil v 83. minuti izključen Marko Janković.

Za Slovenijo, ki je uvodno tekmo proti Angliji izgubila z 0:5, drugo pa proti Švici z 0:2, so igrali Mateo Barukčič, Matej Palčič, Erik Janža, Marko Kovjenić, Miha Blažič, Luka Krajnc, Edin Čolič, Mitja Lotrič, Nejc Praprotnik, Matej Pučko in Andraž Šporar. S klopi sta v drugem polčasu vstopila še Robi Jakovljevič in Gaber Dobrovoljc.

V drugi tekmi skupine 2 je Anglija premagala Švico z 1:0 (0:0). Anglija je zmagala v skupini 2 s sedmimi točkami, Črna gora jih je osvojila štiri, Švica in Slovenija pa po tri. Na zaključni turnir stare celine se uvrstijo le zmagovalci sedmih skupin, ki nastopajo v tem delu kvalifikacij. To so že Španci, Francozi, Srbi, Grki, Hrvati in iz slovenske skupine Anglija. Zadnji udeleženec prvenstva bo znan v četrtek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.