Šport > Nogomet
45 ogledov

Slovenci do 19 let brez EP

erik janža mura Gregor Čiček/mura05.si
Slovenska nogometna reprezentanca do 19 let je v 3. kolu kvalifikacijskega turnirja elitnega dela tekmovanja za nastop na julijskem evropskem prvenstvu v Estoniji v Rochdalu premagala črnogorske vrstnike z 1:0 (0:0).

Slovenija je turnir končala z zmago in dvema porazoma in se ni uvrstila na zaključni turnir. Tja se je prebila Anglija. Za Slovenijo je gol dosegel Marko Kovjenić, ki je v 81. minuti uspešno izvedel strel z bele točke. Pri Črnogorcih je bil v 83. minuti izključen Marko Janković.

Za Slovenijo, ki je uvodno tekmo proti Angliji izgubila z 0:5, drugo pa proti Švici z 0:2, so igrali Mateo Barukčič, Matej Palčič, Erik Janža, Marko Kovjenić, Miha Blažič, Luka Krajnc, Edin Čolič, Mitja Lotrič, Nejc Praprotnik, Matej Pučko in Andraž Šporar. S klopi sta v drugem polčasu vstopila še Robi Jakovljevič in Gaber Dobrovoljc.

V drugi tekmi skupine 2 je Anglija premagala Švico z 1:0 (0:0). Anglija je zmagala v skupini 2 s sedmimi točkami, Črna gora jih je osvojila štiri, Švica in Slovenija pa po tri. Na zaključni turnir stare celine se uvrstijo le zmagovalci sedmih skupin, ki nastopajo v tem delu kvalifikacij. To so že Španci, Francozi, Srbi, Grki, Hrvati in iz slovenske skupine Anglija. Zadnji udeleženec prvenstva bo znan v četrtek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.