Šport > Nogomet
24 ogledov

Rekorden obisk finala brez gostiteljice

Generalni sekretar NZS Aleš Zavrl je potrdil veselo novico. (Foto: www.alesfevze Žurnal24 main
Slovenija je od 4. do 16. maja gostila evropsko prvenstvo nogometašev, starih do 17 let. Najbolj zadovoljni so ga zapustili Nizozemci, ki so ubranili naslov prvaka, kljub hitremu izpadu slovenske vrste pa so z EP zadovoljni tudi na Nogometni zvezi Slovenije.

"Bili smo pred velikim organizacijskim izzivom. NZS je EP v sodelovanju z vsemi drugimi, vključenimi v izvedbo projekta, izpeljala zelo dobro. Ocene samega prvenstva so zelo pozitivne, tako s strani udeležencev kot uradnih oseb, predstavnikov Evropske nogometne zveze Uefe in drugih gostov. Zato se želim javno zahvaliti vsem tistim, ki so bili vključeni v izpeljavo tega projekta, vključenim predstavnikom nogometnih klubov, vsem štirim lokalnim skupnostim, predstavnikom MNZ in številnim prostovoljcem, ki so v večji ali manjši meri pripomogli k temu, da je bilo prvenstvo izpeljano uspešno," je po končanem prvenstvu povedal generalni sekretar NZS Aleš Zavrl, ki meni, da so izpolnili vse zastavljene cilje.

"Po mojem mnenju smo videli kakovostne nogometne predstave, sodobne trende nogometa mladih, dober obisk na tekmah, izpeljali smo številne spremljevalne aktivnosti. Predvsem pa je bilo to EP izjemno dobro medijsko pokrito. To je bilo prvo EP te starostne kategorije v zgodovini Uefe, kjer je bilo kar 14 od 15 tekem v neposrednih prenosih. Ocena Uefe in partnerskega Eurosporta je, da si je EP ogledalo več deset milijonov gledalcev po svetu," je pojasnil Zavrl. Finale med Nemčijo in Nizozemsko, ki si ga je v Stožicah ogledalo nekaj več kot 11.000 ljudi, pa je tudi najbolje obiskan finale Eura do 17 let, v katerem ni igrala država gostiteljica, v zgodovini.

"Dokazali smo, da lahko tudi v Sloveniji glede na infrastrukturo, ki jo imamo, na organizacijske sposobnosti in tudi izkušnje, ki jih premoremo, izpeljemo takšne in podobne dogodke tudi v prihodnje. Verjamem, da bomo imeli priložnost organizirati tudi kakšna tekmovanja višjih starostnih kategorij v prihodnjih letih," je še povedal Zavrl.

Na EP, ki so ga gostili Lendava, Maribor, Domžale in Ljubljana, je nastopilo osem ekip. Slovenija je pod vodstvom Miloša Kostića igrala v skupini B s prvaki Nizozemci, Poljaki in Belgijci ter izpadla po skupinskem delu tekmovanja, v skupini A pa so bili ob Nemcih še Francozi, Gruzijci in Islandci. V finalu so Nizozemci do zmage nad Nemci prišli po streljanju enajstmetrovk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.