Slovenci do lepe zmage nad Hrvati

Foto: Twitter Rokometna zveza SLO rokomet
Slovenska moška rokometna reprezentanca je na pripravljalni tekmi v Celju premagala Hrvaško s 33:26 (17:15).
Oglej si celoten članek

Slovenska reprezentanca je v mestu grofov igrala prvo prijateljsko tekmo v sklopu priprav za nastop na evropskem prvenstvu med 13. in 30. januarjem prihodnje leto na Madžarskem in Slovaškem. Do odhoda v Debrecen, kjer se bo v skupinskem delu pomerila z Dansko, Severno Makedonijo in Črno goro, jo čakata še dve pripravljalni tekmi z Italijo. Prva bo 5. januarja v Trbovljah, druga pa dva dni kasneje v Kopru.

Švedski strokovnjak na slovenski klopi Ljubomir Vranješ na obračunu ni mogel računati na srednjega zunanjega Miho Zarabca in vratarja Urbana Lesjaka in Urha Kastelica, ki se bodo zaradi klubskih obveznosti v Nemčiji reprezentančnim pripravam pridružili 2. januarja.

Slovenci so v v prvem polčasu igrali po sistemu toplo-hladno. Začeli so sijajno in si po trinajstih minutah priigrali tri gole prednosti, a so Hrvati potrebovali le dve minuti, da so tekmo postavili v začetno izhodišče (9:9).

Do konca polčasa se je odvijal izenačen boj, v sklepnih minutah pa so bili bolj preudarni Slovenci, ki so se - po golu vratarja Jožeta Baznika prek celega igrišča - v slačilnico odpravili z dvema goloma prednosti (17:15).

Vranješevi izbranci so v uvodnih treh minutah drugega polčasa naredili delni izid 3:0 in povedli z 20:15. Tudi v nadaljevanju so bili v njihovi igri vzponi in padci. V 48. minuti je njihova prednost tako znašala le zadetek (23:22), v končnici tekme pa so dvignili raven svoje igre v obrambi, izpeljali nekaj bliskovitih nasprotnih napadov in na kolena položili svoje tradicionalne mednarodne tekmece.

Na tekmi v dvorani Zlatorog sta bila v slovenski reprezentanci najbolj učinkovita Blaž Janc in Gašper Marguč, ki sta dosegla po sedem golov, medtem ko je Jure Dolenec prispeval štiri zadetke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.