Šport
562 ogledov

Slovenci do lepe zmage nad Hrvati

rokomet Twitter Rokometna zveza SLO
Slovenska moška rokometna reprezentanca je na pripravljalni tekmi v Celju premagala Hrvaško s 33:26 (17:15).

Slovenska reprezentanca je v mestu grofov igrala prvo prijateljsko tekmo v sklopu priprav za nastop na evropskem prvenstvu med 13. in 30. januarjem prihodnje leto na Madžarskem in Slovaškem. Do odhoda v Debrecen, kjer se bo v skupinskem delu pomerila z Dansko, Severno Makedonijo in Črno goro, jo čakata še dve pripravljalni tekmi z Italijo. Prva bo 5. januarja v Trbovljah, druga pa dva dni kasneje v Kopru.

Švedski strokovnjak na slovenski klopi Ljubomir Vranješ na obračunu ni mogel računati na srednjega zunanjega Miho Zarabca in vratarja Urbana Lesjaka in Urha Kastelica, ki se bodo zaradi klubskih obveznosti v Nemčiji reprezentančnim pripravam pridružili 2. januarja.

Slovenci so v v prvem polčasu igrali po sistemu toplo-hladno. Začeli so sijajno in si po trinajstih minutah priigrali tri gole prednosti, a so Hrvati potrebovali le dve minuti, da so tekmo postavili v začetno izhodišče (9:9).

Do konca polčasa se je odvijal izenačen boj, v sklepnih minutah pa so bili bolj preudarni Slovenci, ki so se - po golu vratarja Jožeta Baznika prek celega igrišča - v slačilnico odpravili z dvema goloma prednosti (17:15).

Vranješevi izbranci so v uvodnih treh minutah drugega polčasa naredili delni izid 3:0 in povedli z 20:15. Tudi v nadaljevanju so bili v njihovi igri vzponi in padci. V 48. minuti je njihova prednost tako znašala le zadetek (23:22), v končnici tekme pa so dvignili raven svoje igre v obrambi, izpeljali nekaj bliskovitih nasprotnih napadov in na kolena položili svoje tradicionalne mednarodne tekmece.

Na tekmi v dvorani Zlatorog sta bila v slovenski reprezentanci najbolj učinkovita Blaž Janc in Gašper Marguč, ki sta dosegla po sedem golov, medtem ko je Jure Dolenec prispeval štiri zadetke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.