Slovenci dobili nasprotnike na EP

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slovenski košarkarji se bodo v skupinskem delu evropskega prvenstva 2017 pomerili z Grčijo, Francijo, Finsko, Islandijo in Poljsko.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarji bodo v predtekmovanju jubilejnega 40. evropskega prvenstva 2017 igrali v Tel Avivu skupaj z Grčijo, Francijo, Finsko, Islandijo in Poljsko. Njihov prvi tekmec bodo Poljaki.

Evropsko prvenstvo bo potekalo v štirih državah - v Izraelu, Romuniji, Turčiji in na Finskem, od 31. avgusta do 17. septembra 2017.

Ekipe so bile na žrebu v Istanbulu razdeljene v štiri šestčlanske skupine; v nadaljevanje se bodo uvrstile prve štiri ekipe iz vsake skupine.

Žreb je bil delno delegiran; vsaka gostiteljica je imela izbor ene reprezentance. Romuni, ki bodo tekmovali v Cluju, so izbrali Madžare, Izraelci so za Tel Aviv določili Litvo, Turčija, kjer bo tudi zaključni del, je izbrala Ruse, Finska s Helsinki pa Islandijo.

"Čaka nas zahtevna skupina, v kateri lahko vsak premaga vsakega. Upamo in verjamemo, da nas bo na Finskem podprlo čim več navijačev, ki so sicer že dolga leta pomemben del naše reprezentance. V tem trenutku se že dogovarjamo z nekaterimi reprezentancami za prijateljske tekme, potrjen razpored pa bo znan že kmalu," je po žrebu dejal predsednik KZS Matej Erjavec.

Rašo Nesterović, generalni sekretar KZS, pa je povedal: "Vse skupine so zelo izenačene, enako velja tudi za našo. V tem trenutku je še težko napovedovati kakršnekoli razplete, saj bo vse odvisno od sestav reprezentanc. Vsekakor pa se v naši reprezentanci zelo veselimo evropskega prvenstva."

Eurobasket 2017:

Skupina A: Poljska, Grčija, Francija, Finska, Islandija, Slovenija

Skupina B: Ukrajina, Izrael, Litva, Gruzija, Italija, Nemčija

Skupina C: Hrvaška, Češka, Španija, Črna gora, Romunija, Madžarska

Skupina D: Velika Britanija, Rusija, Srbija, Latvija, Turčija, Belgija.

Več sledi...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.