Šport > Košarka
65 ogledov

Slovenci dobili nasprotnike na EP

košarka Slovenija Saša Despot
Slovenski košarkarji se bodo v skupinskem delu evropskega prvenstva 2017 pomerili z Grčijo, Francijo, Finsko, Islandijo in Poljsko.

Slovenski košarkarji bodo v predtekmovanju jubilejnega 40. evropskega prvenstva 2017 igrali v Tel Avivu skupaj z Grčijo, Francijo, Finsko, Islandijo in Poljsko. Njihov prvi tekmec bodo Poljaki.

Evropsko prvenstvo bo potekalo v štirih državah - v Izraelu, Romuniji, Turčiji in na Finskem, od 31. avgusta do 17. septembra 2017.

Ekipe so bile na žrebu v Istanbulu razdeljene v štiri šestčlanske skupine; v nadaljevanje se bodo uvrstile prve štiri ekipe iz vsake skupine.

Žreb je bil delno delegiran; vsaka gostiteljica je imela izbor ene reprezentance. Romuni, ki bodo tekmovali v Cluju, so izbrali Madžare, Izraelci so za Tel Aviv določili Litvo, Turčija, kjer bo tudi zaključni del, je izbrala Ruse, Finska s Helsinki pa Islandijo.

"Čaka nas zahtevna skupina, v kateri lahko vsak premaga vsakega. Upamo in verjamemo, da nas bo na Finskem podprlo čim več navijačev, ki so sicer že dolga leta pomemben del naše reprezentance. V tem trenutku se že dogovarjamo z nekaterimi reprezentancami za prijateljske tekme, potrjen razpored pa bo znan že kmalu," je po žrebu dejal predsednik KZS Matej Erjavec.

Rašo Nesterović, generalni sekretar KZS, pa je povedal: "Vse skupine so zelo izenačene, enako velja tudi za našo. V tem trenutku je še težko napovedovati kakršnekoli razplete, saj bo vse odvisno od sestav reprezentanc. Vsekakor pa se v naši reprezentanci zelo veselimo evropskega prvenstva."

Eurobasket 2017:

Skupina A: Poljska, Grčija, Francija, Finska, Islandija, Slovenija

Skupina B: Ukrajina, Izrael, Litva, Gruzija, Italija, Nemčija

Skupina C: Hrvaška, Češka, Španija, Črna gora, Romunija, Madžarska

Skupina D: Velika Britanija, Rusija, Srbija, Latvija, Turčija, Belgija.

Več sledi...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.