Slovenci korak bližje nastopu na OI

Foto: Epa
Foto: Epa
Zanesljiva zmaga slovenskih rokometašev.
Oglej si celoten članek

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na tekmi prvega kroga kvalifikacijskega turnirja v Berlinu za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu premagala Alžirijo s 36:28 (17:11). Po zanesljivi zmagi nad najlažjimi tekmeci jo v nadaljevanju turnirja čakajo še imenitni Nemci in Švedi, ki so se na današnjem prvem medsebojnem obračunu razšli z neodločenim izidom 25:25.

Izbranci švedskega strokovnjaka na slovenski klopi Ljubomirja Vranješa se bodo v soboto ob 15.35 pomerili z Nemci, v nedeljo ob 18.15 pa še s Švedi. Na olimpijske igre, ki bodo v deželi vzhajajočega sonca med 23. julijem in 8. avgustom, se bodo uvrstili zmagovalci in drugouvrščeni na turnirju v Berlinu.

Slovenci so sicer na najboljši možni način začeli tekmo v dvorani Maxa Schmelinga in v tretji minuti povedli s 3:0. Z dobro igro v obrambi so povsem onemogočili tekmece iz Severne Afrike, z raznovrstno igro v napadu pa si v deseti minuti po golu Blaža Blagotinška priigrali pet golov prednosti (7:2).

V nadaljevanju so popustili, Alžirci so med 10. in 16. minuto naredili delni izid 4:0 in jim povsem zadihali za ovratnik (7:6), skoraj sedemminutni slovenski strelski post pa je prekinil Blaž Janc, ki je po dveh zadetih golih svoje soigralce popeljal do vodstva z 9:6. Slovenija je znova zagospodarila na igrišču po izključitvi alžirskega stebra obrambe Sofiana Bendjilalija, ki je zaradi pregrobega prekrška nad Miho Zarabcem prejel rdeči karton. V 22. minuti je po golu Tadeja Mazeja prvič na dvoboju povedla za šest golov (12:6), pet minut kasneje pa je Staš Skube - ob igralcu manj na igrišču - zvito ukradel žogo Alžircem in soigralce popeljal do najvišjega vodstva v prvi polovici tekme (16:9).

Vranješ je zavoljo prevelike kakovostne razlike priložnost za dokazovanje ponudil vsem svojim varovancem, ki so kljub občasnim nihanjem v igri z rutinsko predstavo premagali po moči tretje najmočnejše rokometaše na Črni celini po Egipčanih in Tunizijcih.

V slovenski reprezentanci sta bila najbolj učinkovita Dragan Gajić in Janc. Prvi je dosegel šest, drugi pa pet golov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.