Šport
134 ogledov

Slovenci korak bližje nastopu na OI

Dragan Gajić Epa
Zanesljiva zmaga slovenskih rokometašev.

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na tekmi prvega kroga kvalifikacijskega turnirja v Berlinu za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu premagala Alžirijo s 36:28 (17:11). Po zanesljivi zmagi nad najlažjimi tekmeci jo v nadaljevanju turnirja čakajo še imenitni Nemci in Švedi, ki so se na današnjem prvem medsebojnem obračunu razšli z neodločenim izidom 25:25.

Izbranci švedskega strokovnjaka na slovenski klopi Ljubomirja Vranješa se bodo v soboto ob 15.35 pomerili z Nemci, v nedeljo ob 18.15 pa še s Švedi. Na olimpijske igre, ki bodo v deželi vzhajajočega sonca med 23. julijem in 8. avgustom, se bodo uvrstili zmagovalci in drugouvrščeni na turnirju v Berlinu.

Slovenci so sicer na najboljši možni način začeli tekmo v dvorani Maxa Schmelinga in v tretji minuti povedli s 3:0. Z dobro igro v obrambi so povsem onemogočili tekmece iz Severne Afrike, z raznovrstno igro v napadu pa si v deseti minuti po golu Blaža Blagotinška priigrali pet golov prednosti (7:2).

V nadaljevanju so popustili, Alžirci so med 10. in 16. minuto naredili delni izid 4:0 in jim povsem zadihali za ovratnik (7:6), skoraj sedemminutni slovenski strelski post pa je prekinil Blaž Janc, ki je po dveh zadetih golih svoje soigralce popeljal do vodstva z 9:6. Slovenija je znova zagospodarila na igrišču po izključitvi alžirskega stebra obrambe Sofiana Bendjilalija, ki je zaradi pregrobega prekrška nad Miho Zarabcem prejel rdeči karton. V 22. minuti je po golu Tadeja Mazeja prvič na dvoboju povedla za šest golov (12:6), pet minut kasneje pa je Staš Skube - ob igralcu manj na igrišču - zvito ukradel žogo Alžircem in soigralce popeljal do najvišjega vodstva v prvi polovici tekme (16:9).

Vranješ je zavoljo prevelike kakovostne razlike priložnost za dokazovanje ponudil vsem svojim varovancem, ki so kljub občasnim nihanjem v igri z rutinsko predstavo premagali po moči tretje najmočnejše rokometaše na Črni celini po Egipčanih in Tunizijcih.

V slovenski reprezentanci sta bila najbolj učinkovita Dragan Gajić in Janc. Prvi je dosegel šest, drugi pa pet golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice