Šport
1372 ogledov

Rokometaš v slovenski ligi užival kokain

Urbanscape Loka Facebook Moštvo Urbanscape Loka na eni od nedavnih tekem.
Zaradi kršitev so mu izrekli sankcijo izločitve za obdobje treh mesecev, ki je začela teči 18. januarja.

Slovenska protidopinška organizacija Sloado je sporočila, da je odkrila nov primer kršitve protidopinških pravil. Gre za hrvaškega rokometaša Bruna Ćopića, člana rokometnega kluba Urbanscape, pri katerem so v odvzetem vzorcu našli sledi kokaina.

Sloado je sporočil, da so v biološkem vzorcu, odvzetem rokometašu na tekmi 4. kola lige NLB med Urbanscapom in Gorenjem 5. novembra lani, odkrili prisotnost kokaina in njegovih presnovkov.

Zaradi kršitev so mu izrekli sankcijo izločitve za obdobje treh mesecev, ki je začela teči 18. januarja. Športnik je na predhodnem zaslišanju priznal svojo napako, v pojasnilu Sloado pa so še dodali, da je odločitev dokončna, ker so jo sprejeli na podlagi športnikovega pisnega priznanja.

sveča pogreb grob Pri komaj 32 letih Šport Portugalska zavita v črno! Preminil izjemni reprezentančni vratar

Na sporočilo Sloada so se odzvali tudi pri njegovem takratnem klubu Urbanscapu in zapisali, da imajo ničelno toleranco do dopinga, zato so s Ćopićem takoj prekinili sodelovanje.

"Rokometno društvo Urbanscape Loka ima ničelno toleranco do prepovedanih snovi in njihove uporabe tako v športu kakor tudi na drugih področjih. Glede na to smo takoj po prejemu Sloadovega obvestila, da je igralec kršil protidopinška pravila, z njim prekinili pogodbo, tako da Bruno Ćopić ni več član RD Urbanscape Loka," so med drugim zapisali pri Urbanscapu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.