Šport
52 ogledov

Trebanjci po tesnem porazu na robu izpada

Trimo Trebnje GOG Facebook
Prvo medsebojno srečanje se ni razpletlo po željah Dolenjcev.

Rokometaši trebanjskega Trima so na današnji tekmi 9. kola skupinskega dela evropske lige v Ljubljani izgubili proti danskemu Gudmeju (32:31). Slovenska in danska ekipa bosta v sredo v dvorani Stožice igrali še zaostalo tekmo 3. kola v skupini D.

Dolenjska zasedba je doživela peti poraz v nizu v drugem najmočnejšem tekmovanju na stari celini. Po dveh porazih proti nemškemu Rhein-Neckar Löwnu ter po enem proti Pelisterju iz Severne Makedonije in švicarskemu Kadettnu iz Schaffhausna je danes v osrednji slovenski dvorani v Stožicah morala priznati premoč še sedemkratnemu danskemu prvaku iz Gudmeja. Trebanjska ekipa je bila v uvodnih dveh tekmah skupine D boljša od madžarske Tatabanyje in Pelisterja iz Bitole.

bolnik bolnišnica Bori se za življenje Šport Eden najboljših vratarjev sveta doživel srčni zastoj ter pristal v komi

Trebanjci so večji del prvega polčasu imeli vse niti igre v svojih rokah. Takoj so povedli s 3:0, v nadaljevanju pa - ob dobri igri v obrambi in bravuroznih posredovanjih vratarja Aleksandra Tomića ter z domiselno igro v napadu - večji del polčasa držali prednost dveh do štirih golov. V sami končnici prvega dela tekme so malenkostno popustili, kar so "danski gostitelji" izkoristili in v 30. minuti prvič na dvoboju Dolenjce pahnili v rezultatski zaostanek (16:17).

Izbranci Uroša Zormana so v začetku drugega polčasa izgubili rdečo nit v svoji igri, kar so njihovi tekmeci iz Hamletove dežele s pridom izkoristili in jim v 45. minuti ušli za pet golov (20:25). Trebanjci so v nadaljevanju strnili svoje vrste in nadoknadili visok zaostanek. V 56. minuti so izenačili na 29:29, dve minuti kasneje pa po golu Mihajla Radojkovića povedli s 31:30.

V prelomnih trenutkih dvoboja so Trebanjci naredili nekaj usodnih napak, 30 sekund pred koncem dvoboja pa so znova bili v zaostanku (31:32). Zormanova minuta odmora in zadnji napotki za sklepni napad niso prinesli spremembe, zaključni strel Radojkovića ni končal v danski mreži.

V trebanjski ekipi je bil najbolj učinkovit Leon Rašo s petimi goli, po enega manj sta dosegla Lan Grbič in Mihajlo Radojković.

Evropska liga (skupina D), 9. kolo:

GOG Gudme - Trimo Trebnje 32:31 (17:16)
Jakobsen 9, Zachariassen 7, Pytlick 6; Rašo 5, Radojković, Udovič, Grbič po 4.

LESTVICA:
1. Rhein-Neckar 15
2. GOG Gudme 10
3. Kadetten 10
4. Eurofarm Pelister 9
5. Trimo Trebnje 4 (-1)
6. Tatabanya 0 (+1)

(+/-) - št. odigranih tekem glede na tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.