Slovenci na debiju ugnali veliko Nizozemsko

Foto: Nani Matjašič Reprezentanca estradnikov Slovenije Foto: Nani Matjašič Reprezentanca estradnikov Slovenije Foto: Nani Matjašič Đoni Novak Reprezentanca estradnikov Slovenije Foto: Nani Matjašič Reprezentanca estradnikov Slovenije Foto: Nani Matjašič Reprezentanca estradnikov Slovenije
Slovenska estradna reprezentanca (RES) je v svojem prvem nastopu na največjem tekmovanju zabeležila zgodovinsko prvo zmago. Varovanci selektorja Slaviše Stojanovića so z odlično igro na kolena spravili enega izmed velikanov, reprezentanco Nizozemske.
Oglej si celoten članek

Edini gol je iz najstrožje kazni v 17. minuti tekme dosegel Đoni Novak, potem ko so nizozemski branilci v kazenskem prostoru dobesedno pokosili Grego Židana. Naši fantje so si priigrali še pet lepih priložnosti, toda žoga enostavno ni hotela v mrežo. Proti koncu tekme pa je slovenska obramba zdržala vse napade Nizozemcev in zasluženo osvojila svoje prve tri točke. 

V sredo imajo fantje prost dan, toda vroče bo na odru moskovskega Gorki parka, kjer bo imel koncert Magnifico s svojo skupno in ostali naši muzikantje (Naber, Pidži, Todosovski, Pikalo). Za njimi pa bo na oder stopil legendarni pevec skupine Smokie, Chris Norman. Naslednjo tekmo igrajo naši v četrtek, proti Ukrajini, ki je v prvi tekmi premagala Izrael z (2:0). Premierni nastop in zmaga je vsekakor velika spodbuda za naprej.

 

 

 

 

 

 

 

SP estradnikov,1. kolo:

Skupina A
Poljska : Estonija 1:0
Brazilija : Slovaška 2:0

Skupina B
Rusija : Anglija 6:1
Japonska : Nemčija 5:1

Skupina C
Romunija : Turčija 9:0
Belorusija : J. Koreja 3:1

Skupina D
Ukrajina : Izrael 2:0 (vložena pritožba)
Slovenija : Nizozemska 1:0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.