Šport > Nogomet
45 ogledov

Slovenci na debiju ugnali veliko Nizozemsko

Reprezentanca estradnikov Slovenije
1/5
Nani Matjašič
Slovenska estradna reprezentanca (RES) je v svojem prvem nastopu na največjem tekmovanju zabeležila zgodovinsko prvo zmago. Varovanci selektorja Slaviše Stojanovića so z odlično igro na kolena spravili enega izmed velikanov, reprezentanco Nizozemske.

Edini gol je iz najstrožje kazni v 17. minuti tekme dosegel Đoni Novak, potem ko so nizozemski branilci v kazenskem prostoru dobesedno pokosili Grego Židana. Naši fantje so si priigrali še pet lepih priložnosti, toda žoga enostavno ni hotela v mrežo. Proti koncu tekme pa je slovenska obramba zdržala vse napade Nizozemcev in zasluženo osvojila svoje prve tri točke. 

V sredo imajo fantje prost dan, toda vroče bo na odru moskovskega Gorki parka, kjer bo imel koncert Magnifico s svojo skupno in ostali naši muzikantje (Naber, Pidži, Todosovski, Pikalo). Za njimi pa bo na oder stopil legendarni pevec skupine Smokie, Chris Norman. Naslednjo tekmo igrajo naši v četrtek, proti Ukrajini, ki je v prvi tekmi premagala Izrael z (2:0). Premierni nastop in zmaga je vsekakor velika spodbuda za naprej.

 

 

 

 

 

 

 

SP estradnikov,1. kolo:

Skupina A
Poljska : Estonija 1:0
Brazilija : Slovaška 2:0

Skupina B
Rusija : Anglija 6:1
Japonska : Nemčija 5:1

Skupina C
Romunija : Turčija 9:0
Belorusija : J. Koreja 3:1

Skupina D
Ukrajina : Izrael 2:0 (vložena pritožba)
Slovenija : Nizozemska 1:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.