Šport > Nogomet
45 ogledov

Stojanović spet selektor, njegov pomočnik Magnifico

sport 15.11.11, Slavisa Stojanovic, prijateljska tekma, nogomet, ZDA, Slovenija, Anže Petkovšek
Ni prvoaprilska šala. Slaviša Stojanović bo spet opravljal vlogo selektorja slovenske reprezentance. Le da gre tokrat za reprezentanco umetnikov in glasbenikov, ki bo v svoji konkurenci nastopila na bližnjem svetovnem prvenstvu v Moskvi. Na igrišču spet Pavel Nedved, Zico, Đoni Novak ...

Selektor slovenske reprezentance estradnikov je Slaviša Stojanović, nekdanji slovenski selektor, njegov pomočnik pa glasbenik Magnifico. Dokončen seznam vseh članov slovenske reprezentance bo znan po četrtkovi tekmi v Mengšu, z začetkom ob 18.15.

Od Omarja do Nedveda

Na širšem selektorjem seznamu so se znašli glasbeniki Milan Pečovnik Pidži, Miro Todosovski, Omar Naber, Rafel Zupanc Raf, Primož Lajovec, Enver Čirič, Matej Selan in Damir Lisica, režiser Slobodan Maksimović, igralec in pisatelj Matjaž Pikalo, športni novinar Tomaž Klemenčič, nekdanji nogometaš, glasbenik in producent Franc Nani Matjašič, nekdanji reprezentant v vaterpolu Matjaž Ul ter vratarja Tomaž Strgar in glasbeni manager Jani Jerant.

Pravila tekmovanja dovoljujejo, da v vsaki reprezentanci lahko nastopita dva bivša nogometaša. Za Češko bo nastopil nekdanji zvezdnik Juventusa Pavel Nedved, tudi Brazilci imajo skritega asa v rokavu, prihaja namreč sloviti Zico, slovenska pop rock ekipa pa bo okrepljena s članoma zlate generacije Đonijem Novakom in nekdanjim kapetanom Maribora Grego Židanom.

Finale na stadionu Torpeda

Slovenske estradnike prva tekma čaka 4. junija na stadionu Torpeda proti Nizozemski, drugi obračun bo 6. junija na stadionu Krila Sovjetov proti Ukrajini, zadnjo tekmo v skupini pa igrajo 8. junija proti Izraelu. Polfinalne tekme so na sporedu 10. junija, veliki finale, ki bo na stadionu Torpeda v Moskvi, pa bo 11. junija ob 17. uri z neposrednim televizijskim prenosom.

Slaviša Stojanović je od oktobra 2011 do decembra 2012 sedel tudi na klopi slovenske A reprezentance. Po slabem začetku kvalifikacij za SP v Braziliji, ki bo na sporedu prihodnje leto, je z NZS sporazumno prekinil sodelovanje.

Komentarjev 1
  • ac-dc 17:39 29.maj 2013.

    Seveda. Tam, kamor sodi.