Šport > Nogomet
38 ogledov

Messi Ronalda ni uvrstil med prve tri

Messi podelitev zlata žoga Zürich nagrada prireditev FIFA EPA
Lionel Messi je bil na prireditvi v Zürichu še četrtič izbran za najboljšega nogometaša na svetu, Fifa pa je razkrila, komu so glasove za zlato žogo podelili kapetani in selektorji svetovnih reprezentanc ter predstavniki medijev. Točkovanje zna dvigniti še veliko prahu.

Za prestižno nagrado zlata žoga, ki jo vsako leto podelijo najboljšemu nogometašu na svetu, so po točkovnem sistemu 5 točk za prvo mesto, 3 točke za drugo mesto in 1 točka za tretje mesto glasovali kapetani in selektorji reprezentanc ter po en novinar iz vsake države. Vsak je lahko oddal po en glas.

Po koncu prestižne prireditve, na kateri so že četrtič za najboljšega okronali kapetana argentinske reprezentance in člana Barcelone Lionela Messija, drugo mesto je osvojil Portugalec Cristiano Ronaldo, tretje pa Messijev klubski soigralec in najboljši igralec Eura 2012 Andrés Iniesta, je Fifa razkrila, kdo je komu namenil točke. Seznam bi znal v prihodnjih dneh dvigniti prah.

Messi je kot kapetan argentinske reprezentance pet točk podelil Iniesti, tri Xaviju in eno točko Sergiu Agueru, Ronaldo pa glede na točkovanje po njegovem mnenju ni med tremi najboljšimi nogometaši sveta. Portugalski kapetan Bruno Alves pa med tri ni uvrstil Messija in je največ točk podelil Ronaldu, Ramadelu Falcau in Robinu van Persieju. Je pa zato portugalski selektor Paulo Bento eno točko le podelil Messiju, medtem ko je argentinski Sabello Alejandro pozabil na Ronalda.

Zanimivo je bilo glasovanje Špancev. Selektor svetovnih prvakov Vicente Del Bosque, ki je bil na prireditvi razglašen za trenerja leta, je na prva tri mesta postavil Špance, vratarja Ikerja Casillasa, Xavija in Iniesto, kapetan Špancev Casillas pa je največ točk podelil soigralcu pri Realu Madridu Sergiu Ramosu, na drugo mesto je uvrstil Ronalda, na tretje pa Xavija.

In kako so glasovali trije slovenski predstavniki? Čast med novinarji je pripadla komentatorju nacionalne televizije RTV Slovenija Andreju Staretu, ki je na prvo mesto uvrstil Ronalda, na drugo Messija, na tretje pa Italijana Andreo Pirla. Zdaj že nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović je glasoval v naslednjem vrstnem redu: Ronaldo, Messi, Xavi, medtem ko je kapetan slovenske izbrane vrste in vratar Interja Samir Handanović v letu 2012 najbolj cenil Messija, Ronalda in Xavija.

Celoten seznam glasov najdete na tej povezavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.